Jens Nielsen stopper på landsholdet

Ishockeyspilleren Jens Nielsen har meldt fra til landsholdet. Den 37-årige veteran vil hellere give plads til de unge talenter.

Han har deltaget i 15 VM-turneringer og har sågar været med nede at vende i C-gruppen. Men når ishockeylandsholdet til maj næste år rejser til Canada for at spille A-VM, bliver det uden 37-årige Jens Nielsen.

AaB-spilleren har fortalt landstræner Mike Sirant, at han ikke længere står til rådighed for landsholdet

- Jeg føler, at det er tid til at give plads til nogle af de yngre, der er på vej frem. Det er bedre at lade dem få noget erfaring end at tage mig med, siger den tidligere udlandsprofessionelle i Sverige, der var den mest scorende danske spiller i den hjemlige liga sidste sæson, til avisen Nordjyske.

Landstræner Mike Sirant er ked af, at skulle undvære Nielsen, som bidrog kraftigt til sejren i den sidste kamp mod Italien ved det seneste VM i Rusland med et mål og en assist.

- Jeg har stor respekt for alt det, som Jens Nielsen har bidraget til dansk ishockey. Han var fortsat inde i billedet omkring landsholdet, men jeg er taknemmelig for, at han allerede på så tidligt et tidspunkt melder sin beslutning ud. Det betyder, at vi har god tid til at kigge på hans mulige afløsere, siger landstræneren til Ritzau.

/ritzau/