'Jeg hørte ikke Renés beklagelser'

Peder Siggaard vil ikke kommentere ex-trænerens skarpe udtalelser om Brøndby-klubben.

Om det var den ene, anden eller tredje, der havde hovedansvaret, lod sig ikke afsløre på kunstgræsbanen i går. Alle tre, Tom Køhlert, René Skovdahl og Peder Siggaard, instruerede nemlig på livet løs, da Brøndby, spillere som trænere, trodsede onsdagsregnen.

I godt halvanden time blev det til skabelonøvelser, småspil og ikke så få skud på mål i tre grupper med tre indpiskere, som trods alt kan rangordnes. Tom Køhlert er den nye cheftræner, Rene Skovdahl er fysisk træner, mens Peder Siggaard har status af assistenttræner, ligesom han havde det før jul, i efteråret, hvor René Meulensteen var boss.

Ham hollænderen, der uden videre erfaring fra toptrænergerningen afløste Michael Laudrup i sommer. Ham hollænderen, der officielt forlod det varme sæde i fredags, fordi hans familie ikke kunne fungere optimalt i den helhed, de lever og levede i her i Danmark.

Ham hollænderen, hvis udtalelser om Brøndby i den hollandske avis Algemeen Dagblad skabte meget postyr på Vestegnen og i fodbolddanmark. Ham hollænderen, der - efter meget at dømme - forlod Brøndby i fyret tilstand og som en sur mand. Ham hollænderen, der - ifølge Berlingske Tidendes oplysninger - ikke måtte udpege sin egen assistenttræner. Ham hollænderen, der altså fik tildelt klub- og Brøndby-manden Peder Siggaard som nærmeste sparringspartner.

Han stikker ikke halen helt mellem benene, han kryber ikke helt i flyverskjul. Peder Siggaard snakker imidlertid heller ikke som et vandfald efter træningspasset. Han svarer på spørgsmålene i et sagte toneleje - men nægter at kommentere på René Meulensteens skarpe udtalelser i Algemeen Dagblad.

»Jeg kan ikke kommentere på det. Det har stået i en hollandsk avis, han har ikke sagt det direkte til mig. Og jeg vil ikke kommentere på noget, jeg ikke har hørt direkte. Jeg har trods alt været med i gamet så længe, at jeg ved, hvordan tingene hurtigt kan vendes og drejes, når det går igennem tre aviser. Det er pingpong og hele vejen rundt, jeg vil ikke forholde mig til det,« siger Peder Siggaard med reference til blandt andet:

»Brøndby er en syg klub, hvor en hasteoperation er det eneste middel, hvis man vil blive rask igen«.

Og: »Brøndby kæmper med to problemer. Der er ingen kemi i den nuværende trup, og der er alt for mange frivillige hænder på pladser, hvor der burde sidde professionelle mennesker. Alt tyder på, at toget er kørt fra Brøndby for nogle år siden, hvad angår det finansielle, organisatoriske og sportslige«.

Men du har gået op og ned af Meulensteen i et halvt år. Nogle beklagelser må du da have hørt?

»Hvad vi har diskuteret på kontoret, det holder vi for os selv. Jeg kan sige, at jeg er meget overrasket over, at han valgte at stoppe. Ikke chokeret. Den sandhed jeg kender, dét jeg har snakket med René om, dét er dét, der står i pressemeddelelsen. Og det er ligegyldigt, hvordan jeg har det, ligegyldigt hvad jeg mener. Situationen opstod, og det har vi forholdt os til. Vi vaskede tavlen ren i mandags, så der er ingen grund til at se tilbage. Det skaber kun polemik og gavner ingen,« siger 43-årige Peder Siggaard, der er indehaver af DBUs A-licens og selv sad med i det Brøndby-udvalg, der pegede på René Meulensteen som bedste mand i cheftrænerstolen.

»Jeg kendte ham fra et trænerkursus, og vi var en gruppe på 5-7-stykker, der anbefalede ham. Jeg har det sådan, og sådan har jeg altid haft det i mit liv: Man tager beslutninger i den situation, man er i, med den viden man har. Og den beslutning synes man selvfølgelig er den rigtige. At man så et halvt år senere har en anden viden, det er der ikke meget at gøre ved. Beslutningen er jo for længst truffet, så jeg synes ikke, vi har lavet nogle fejl,« siger Peder Siggaard, hvis nye og nærmeste boss ikke finder det problematisk, at Siggaard har arbejdet tæt sammen med René Meulensteen, der har hængt ikke navngivne spillere ud i pressen.

»Peder og jeg har den aftale, at det, der foregik mellem ham og René, det gider vi ikke bruge tid på. Vi har rigeligt andet at se til, andet at koncentrere os om - og spillerne viser fantastiske takter,« siger Tom Køhlert, som i går tidlig eftermiddag, hævdede han, ikke havde set eller læst noget om Meulensteens udtalelser.

»Men de kom altså i går (tirsdag, red.), kan jeg forstå,« ræsonnerede den nye cheftræner og sparkede hurtigt samtalen tilbage på spillernes indsats på kunstgræsbanen.