»Jeg begik en fejl«

Michael Rasmussen erkendte i dag, at han har begået en "administrativ fejl". Men han understregede samtidig, at han aldrig er blevet testet positiv eller udeblevet fra en dopingtest.

Foto: Franck Fife/AFP Fold sammen
Læs mere

Michael Rasmussen erkendte for første gang i dag åbent, at han også selv har begået fejl i sagen om, hvor han har befundet sig under sin træning i juni.

Det skete til et tæt pakket pressemøde i Pau afholdt af Rabobank. Mistroen hang tungt i luften, og flere journalister ville vide, hvordan cykkelrytteren ville fjerne mistroen, der hænger over ham.

- Jeg begik en administrativ fejl, og jeg fik en advarsel for det, og det tager jeg det fulde ansvar for, sagde Michael Rasmussen til pressemødet. Hans cykelhold Rabobank har givet ham en bøde på 75.000 kroner for fejlen.

Gang på gang understregede Michael Rasmussen, at han aldrig har fået en advarsel for at blive væk fra en dopingtest. Hans udsagn blev støttet op af holdets direktør Erik Breukink.

Tourens førende rytter udtrykte irritation over, at sagen er dukket op på netop dette tidspunkt:

- Jeg er ked af, at situationen kommer frem nu på et tidspunkt, hvor jeg kører i den gule trøje, og at det skader den sport, som jeg elsker så højt, sagde Michael Rasmussen og fortsatte:

- Jeg gør det helt klart, at jeg både er blevet dopingtestet før løbet og indtil i morges 14 gange under Touren - og alle resultaterne har været negative, sagde Danmarks eneste Tour-rytter.