Jan Pytlick undrer sig over fyring

Læs mere
Fold sammen

Jan Pytlick forstår ikke, hvorfor han i december blev fyret som træner for det danske kvindelandshold i håndbold.

»Jeg har aldrig rigtigt fået at vide, hvorfor jeg er væk og savner en specifik forklaring. Jeg har ellers selv en idé om, at jeg kunne løfte holdet til at vinde medaljer ved VM i Herning,« siger han i et interview med TV2 Sport.

Fyringen blev eksekveret ved et møde mellem jul og nytår i Nyborg, dagen efter han i forbindelse med den danske pokalfinale havde gennemført en evaluering af den danske EM-indsats med DHFs sportschef Ulrik Wilbek og eliteudvalgsformand Carsten Grønmann.

Jan Pytlick har selv på fornemmelsen, at han blev offer for at have siddet for længe i jobbet som landstræner.

»Når man har haft samme job i 16 år, bliver man slidt,« siger Jan Pytlick.

Siden fyringen for næsten fire måneder siden har han kun talt med en enkelt person i Dansk Håndbold Forbund.

»Det er Morten Stig Christensen (generalsekretær, red.),« siger Jan Pytlick, der ikke vil afvise, at han på et tidspunkt gør comeback som DHF-ansat.

»Lad mig understrege, at jeg har det fint med DHF i dag. Jeg er sindssygt taknemmelig for, at de gav mig chancen for at blive landstræner, da jeg kun var 29-30 år gammel. De gav mig en unik mulighed for at udvikle mig som menneske og træner. Jeg kan ikke forestille mig, at de ansætter mig foreløbig. Men man skal dog aldrig sige aldrig,« siger Jan Pytlick.

Han er selv udmærket tilfreds med sine resultater som landstræner.

»Det har været nogle fantastiske år med både op- og nedture. Presset har været stort, og til sidst føler jeg, at jeg kom til at stå meget alene.,« siger Jan Pytlick, der betegner EM-guldet i 2002 som højdepunktet.

»På grund af hjemmebanen og den stemning, der var i Aarhus under slutrunden, husker jeg dette mesterskab bedre end de OL-guldmedaljer, vi vandt i Sydney og Athen,« siger Jan Pytlick.

Han er i dag ansat som trænerkonsulent i den makedonske topklub Vardar Skope på en kontrakt, der varer endnu to år.

»I Europa kan jeg ikke finde en klub, der har bedre faciliteter,« siger Jan Pytlick.