Jan Magnussen vil revanchere sidste års Le Mans-nedtur

Sidste år kom Jan Magnussen aldrig til start i Le Mans efter et uheld. Nu vil han igen jagte sejr nummer fem.

Jan Magnussen er klar til køre efter sejren i Le Mans, hvor han sidste år aldrig kom til start. Scanpix/Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Le Mans. For anden gang i karrieren er racerkøreren Jan Magnussen til 24-timers-løbet Le Mans med henblik på sin 17. deltagelse i løbet.

I 2015 forulykkede han under træningen og kom aldrig til start, og han er opsat på at tage revanche i år.

- Jeg er lige så motiveret, som jeg altid er, når jeg kommer derned. Jeg glæder mig, siger den 42-årige dansker.

- Det var virkelig latterligt at sidde der og se Le Mans. Jeg havde bestemt ikke planlagt at være tilskuer, da jeg tog derned sidste år. Men det skete, og den slags sker på Le Mans.

Sammen med Antonio Garcia (Spanien) og Ricky Taylor (USA) skal Magnussen forsøge at køre Corvette Racing til sejr i GTE Pro-klassen, som man også vandt sidste år med holdets søsterbil.

Og belært af erfaringen fra sidste år, hvor Magnussens uheld ødelagde bilen i en sådan grad, at man ikke kunne komme til start, har man en backup-bil med denne gang.

- Målet for Corvette Racing er altid sejr. Vi tager derned med to biler for at give os selv en dobbelt chance for det, men Le Mans er Le Mans. Der sker så mange ting, siger Jan Magnussen.

Forholdene kan skifte meget på de 24 timer, løbet varer, og derfor er der meget, som skal flaske sig for at komme i nærheden af sejren.

- Du kan forberede dig så godt, som det overhovedet er muligt, men du er nødt til at kunne reagere rigtigt på alle situationer, og du er nødt til at holde dig væk fra andres uheld, siger Corvette-køreren.

- Du kan være i gang med at udføre en fantastisk plan, som ser ud til at virke, men så er der en lille ting, som ændrer sig, og så skal du starte en ny plan.

Årets løb starter lørdag klokken 15.

/ritzau/