Jan Bech Andersen vil tjene penge på Brøndby

Jan Bech Andersen har brugt mange penge på Brøndby, men han regner med et afkast. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jan Bech Andersen var slæbebåden, da Brøndby var gået på grund og behøvede økonomisk hjælp for ikke at synke helt til bunds.

Det var hans penge, der reddede klubben, og mens han begyndte som investor, er han nu galionsfiguren på forstævnen af det nye skib.

Men hvorfor egentlig?

- Jeg har definitivt et Brøndby-hjerte. Jeg var første gang på matriklen i 1976. Min far tog mig med, og han var gode venner med Benny Winther. Jeg har spillet her med Greve, helt fra jeg var miniput mod Brian Laudrup. Jeg kom her også til kampene, når førsteholdet spillede. Jeg har været med i 70erne, 80erne, 90erne, 00erne og er nu mere aktiv i dette årti. Det er dejligt at have chancen for at ændre på tingene.

Hvor langt er dit perspektiv?

- Mit perspektiv er uændret. Det er fra otte til 12 eller 15 år. Der er ikke noget, der har skræmt mig det seneste år. Jeg var fuldstændig klar over, hvad jeg gik ind til. Inspirerende

- Det har været det værd. Det er ikke noget, du får afkast på over natten, og sådan så jeg aldrig på det. Så skulle jeg have gjort nogle andre ting. Det har været utroligt givende. Inspirerende.

Du har skudt 70 millioner kroner ind i forretningen. Hvor mange af dem regner du med at få tilbage?

- Det er ingen hemmelighed, at jeg ser på det her som en langsigtet investering, men jeg sætter ikke procenter på. Jeg er godt klar over, at det her er en forretning, hvor det går op og ned, men så længe bundniveauet løftes, er jeg tilfreds på den korte bane. På den lange bane tror jeg stadig fuldt og fast på, at jeg kan få et afkast, men jeg er også meget bevidst om, at det ikke er Novo Nordisk eller Coca Cola, jeg har investeret i. Det er en underholdningsvirksomhed, der skal blive bedre til at underholde.

Du kunne nok have brugt 70 millioner på en anden måde og fået et afkast efter to måneder, så hvorfor Brøndby?

- Det er kærlighed. Det er det nemme og korte svar.

Men det er meget arbejde for kærligheden?

- Det er det, men jeg er i den heldige og privilegerede situation, at jeg har muligheden for det. At se alle de fantastiske fans, e-mails og glade mennesker, det gør også mig utrolig glad.

Er du klar til at skyde flere af dine egne penge ind?

- Det ligger ikke i kortene, at jeg skal skyde flere penge i klubben. Vi har en fornuftig likviditet og penge i kassen. Vi arbejder mod at reducere underskuddet og nå et break-even.