Jaksche sidder med beviser

Jörg Jaksche frygter ikke et muligt sagsanlæg fra sin tidligere arbejdsgiver Bjarne Riis. Den tidligere CSC-rytter har ifølge sin advokat beviser på sine anklager. Team CSCs lægestab fastholder, at de aldrig har ordineret forbudte stoffer på holdet.

Jörg Jaksche (tv.) og Bjarne Riis får en taktisk snak under Danmark Rundt i 2004. Nu fortæller den tidligere CSC-rytter, at de to også talte om andre og mere lyssky ting i tyskerens tid på det danske cykelhold. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Jörg Jaksche har mere at skyde med end de beretninger i magasinet Der Spiegel, som i disse dage har sendt chokbølger ind over den internationale cykelsport.

Angiveligt sidder Jaksche inde med beviser for sine påstande, og derfor ryster den tidligere CSC-rytter heller ikke i bukserne over, at flere parter øjeblikkeligt overvejer at lægge sag an mod ham for hans voldsomme dopinganklager.

»Hvis nogle vil sagsøge mig, så værsgo,« lyder den kontante melding fra Jaksche til det tyske nyhedsbureau DPA.

Team CSC og Bjarne Riis er som bekendt blandt dem, der er hårdt ramt af anklagerne, da Jaksche fortæller, at holdets danske chef kendte til såvel tyskerens misbrug af kortison såvel som EPO i 2004 og tilmed rådgav om brugen af de forbudte stoffer. Og derfor oplyste holdets pressechef allerede søndag, at man overvejer et muligt sagsanlæg.

Jaksches advokat Michael Lehner advarede dog i går Team CSC mod at gå rettens vej.

»Jörg Jaksche har fortalt sandheden, og vi imødeser eventuelle sagsanlæg med sindsro. Enhver der bestrider det, bør overveje, at ikke kun Jörg Jaksche, men også andre kørere og personer har haft kendskab til det. Hvis Jörg bliver angrebet, vil han lægge beviserne frem, helt sikkert,« siger Michael Lehner til Ritzaus Bureau.

Advokaten ønsker ikke at uddybe, hvad beviserne konkret går på, men han lader ingen tvivl stå tilbage om, hans klient står med en stærk sag.

»Bjarne Riis bør virkelig overveje, hvilke retslige skridt han tager. Han vil ikke få held til at komme igennem med noget mod min klient, det er en klar sag,« siger Michael Lehner.

Bjarne Riis fastholder dog over for Der Spiegel, at han intet har vidst om Jörg Jaksches dopingmisbrug - eller andre CSC-ryttere for den sags skyld. Og i går fulgte lægerne på det danskbaserede hold trop, da de via en pressemeddelelse lod vide, at de heller ikke har været involveret i nogen form for doping, mens de har virket hos Team CSC. Altså heller ikke i tilfældet Jaksche.

»Den medicinske stab hos Team CSC har altid arbejdet på en professionel og etisk korrekt måde. I tilfælde af sygdom eller skade forsøger vi at hjælpe vores ryttere ved at behandle dem efter de gældende regler hos UCI. Ingen produkter fra den forbudte liste er blevet anvendt,« lyder det blandt andet lægetrioen Joost De Maeseneer, Piet De Moor og Piet Danneels.

Lægerne tager samtidig afstand fra Jaksches anklager om et overforbrug af medicinprodukter, der kræver en særlig brugstilladelse for ikke at kollidere med dopingreglerne.

I går ønskede Danmarks Cykle Union (DCU) fortsat ikke at kommentere på sagen. Formand Tom Lund har i stedet indkaldt til et telefonbestyrelsesmøde klokken 21 i aften, hvor sagen står højest på dagsordenen.

»Jeg synes, det er vigtigt, at vi sætter os ordentligt ind i sagen, får vi kommer med nogen udmelding,« begrunder Tom Lund til Berlingske Tidende.