Jaksche afventer sagsanlæg

Jörg Jaksche er lettet efter sine dopingbekendelser og imødeser eventuelle sagsanlæg med ro. Team CSC overvejer fortsat, om man vil foretage juridiske skridt

Den tyske cykelrytter Jörg Jaksche imødeser eventuelle sagsanlæg med sindsro, efter at han i et stort interview med det tyske magasin Der Spiegel har kortlagt sit eget dopingforbrug og hængt fremtrædende personer i cykelsporten ud for at have haft kendskab til hans misbrug.

- Hvis nogen vil sagsøge mig, så værsgo, siger Jörg Jaksche ifølge det tyske nyhedsbureau DPA.

Bjarne Riis er en af de personer i cykelverdenen, som er belastet af Jaksches udtalelser, eftersom tyskeren hævder, at Riis kendte til Jaksches brug af doping, da han kørte for Team CSC i 2004. Bjarne Riis har tidligere afvist at kende noget til doping på sit cykelhold.

Team CSC meldte søndag ud, at man vil overveje eventuelle juridiske skridt mod Jörg Jaksche.

- Der er tale om en dybt, dybt alvorlig anklage, som vi tager meget alvorligt. En ting er, at Bjarne står frem og fortæller om sin fortid, men det er ikke ensbetydende med, at alle kan sige, hvad de vil, uden, at det får konsekvenser. Vi forlanger at se dokumentation for hans påstande, og vil herefter undersøge, hvad vi kan gøre juridisk, sagde holdets pressechef Brian Nygaard søndag til Ritzau.

/ritzau/