Jakob Fuglsang vinder bjergetape i Vueltaen

Jakob Fuglsang tog karrierens første etapesejr i Vuelta a España, da han sejrede på 16. etape mandag.

Fuglsang jubler, da han krydser målstregen som den første på Vueltaens 16. etape. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDER GILLENEA

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang slog til mandag, da Vuelta a España bød på den sidste bjergetape med mål på toppen.

Med syv kilometer tilbage på sidste stigning, Alto de la Cubilla, på 16. etape stak danskeren af fra en gruppe, og ingen kunne følge Jakob Fuglsang, der kørte alene over målstregen.

Dermed kunne Astana-rytteren juble over karrierens første triumf i det spanske etapeløb og den første grand tour-etapesejr i det hele taget for Jakob Fuglsang.

Ineos' Tao Geoghegan Hart kom i mål som nummer to 22 sekunder efter Fuglsang, og Fuglsangs holdkammerat Luis León Sánchez kom i mål på tredjepladsen.

I den samlede stilling fører Primoz Roglic (Jumbo-Visma) stadig med næsten tre minutter ned til Alejandro Valverde (Movistar).

Astana-kaptajn Miguel Ángel López er på fjerdepladsen samlet med næsten fire minutter op til Roglic.

Med sejren lagde Jakob Fuglsang endnu mere oveni en imponerende sæson, der også har budt på sejr i Liège-Bastogne-Liège samt samlet sejr i Critérium du Dauphiné inden Tour de France, hvor danskerne måtte udgå efter et styrt.

Etapen var blot på omkring 144 kilometer fra Pravia til Alto de la Cubilla, og sammen med blandt andre Niklas Eg (Trek) var Fuglsang med i et større udbrud.

Etapen bød på tre hårde bjerge, og det var sidste etape i dette års rundtur i Spanien, hvor der blev afsluttet på en stigning.

Foto: ANDER GILLENEA.

Det hele skulle afgøres på Cubilla-stigningen, og med ni minutters forspring til feltet ved foden af stigningen stod det klart, at vinderen skulle findes i gruppen af udbrydere.

Thomas De Gendt, Philippe Gilbert og Geoffrey Bouchard stak af inden det gik opad igen, men Fuglsang fik kontakt. Flere ryttere kom op ved foden af stigningen, og her sad også Fuglsangs holdkammerat Luis León Sánchez, mens Niklas Eg (Trek) også var tilbage.

Alto de la Cubilla bød på 17,8 kilometer opad med en stigningsprocent på 6,2 i gennemsnit.

Med syv kilometer igen angreb Fuglsang, og han fik Trek-rytteren Gianluca Brambilla med sig.

Med fire kilometer igen kørte danskeren så alene væk og satte Brambilla, og Fuglsang kørte sit hårde tempo alene i front med sammenbidt grimasse.

Tao Geoghegan Hart forsøgte at køre danskeren ind, men det lykkedes ikke.

/ritzau/