Jakob Fuglsang skuffer Bjarne Riis

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bjarne Riis var meget begejstret for forløbet på lørdagens 8. etape i Tour de France, hvor hans Tinkoff-Saxo-mandskab så meget stærkt ud og dominerede begivenhederne.

Tinkoff-Saxo satte sig frem på den første stigning og satte et højt tempo, som stille og roligt fik tyndet ud i feltet. Og selv det indtil videre så stærke Astana-mandskab måtte også give fortabt, og på den næstsidste stigning var den førende Vicenzo Nibali allerede isoleret.

Specielt var det overraskende, at danske Jakob Fuglsang ikke formåede at sidde med fremme for at støtte Nibali, og det hæftede Bjarne Riis sig da også ved efter etapen.

- Jakob skuffer i dag, men mon ikke han kommer igen. Det vil jeg tro, siger Riis og fortsætter:

- Jeg er enormt tilfreds med det, der sker. Det sker det, som vi havde planlagt, og det er perfekt for os, siger Riis med henvisning til sit holds styrke, der skabte store problemer for flere af forhåndsfavoritterne i klassementet.

Det skete blandt andet takket være en lang føring fra Rafal Majka, som viste, at han er ved at være i form efter en semisløj indledning på Tour de France.

Derfor var der også rosende ord til polakken, som fik en turbulent optakt til Touren, da han skabte ballade omkring holdet med en opdatering på Facebook, hvor han rasede over, at han skulle køre Tour de France, da det ikke oprindeligt var en del af Majkas løbsprogram.

- Det er det, jeg gerne vil se. Det er det, jeg håbet på, at han kunne. Jeg tror på, han kan blive en vigtig mand for os, lød det fra Bjarne Riis.

Alberto Contador endte med at barbere tre sekunder af Vicenzo Nibalis forspring på lørdagens etape fra Tomblaine til Gerardmer La Mauselaine i Vogeserne. Jakob Fuglsang, som efter etapen forklarede sine problemer på stigningerne med sygdom, tabte 1,45 minutter til Contador, men danskeren ligger dog stadig nummer to i klassementet.