Jakob Fuglsang forklarer sit styrt ved Post Danmark Rundt

Jakob Fuglsang er til start ved fredagens fjerde etape i Post Danmark Rundt. Fold sammen
Læs mere

Jakob Fuglsang forklarede før starten på fredagens fjerde etape i Post Danmark Rundt, hvordan hans voldsomme styrt skete på kongeetapen i Vejle-området dagen før.

Torsdag var Jakob Fuglsang forslået og ødelagt over sit uheld, der sendte ham ud af kampen om at vinde Post Danmark Rundt for fjerde gang i karrieren. Derfor gad han ikke snakke med nogen om uheldet.

Ved starten i Slagelse fredag formiddag var den tidligere verdensmester i mountainbike i et noget bedre humør efter at være blevet lappet sammen og fået en god nats søvn, der nok kun kom i stand, fordi han fik en stor sovepille af Astana-lægerne

Og styrtet, det var pænt dramatisk.

»Jeg forsøgte at undgå et træ og styrtet foran mig, så jeg kørte op på fortovet. Idet jeg så kørte forbi, stod der en familie. De trådte et skridt tilbage, men jeg fangede alligevel moderen med styret. Hun stod med to børn, og jeg håber virkelig ikke, de slog sig for meget,« sagde Jakob Fuglsang.

Kongeetapen i Vejle, der blev vundet af Matti Breschel, bød på flere andre alvorlige styrt. Blandt andet mistede Team Sky tre ryttere alene.

Spørger man Jakob Fuglsang, så kunne nogle af styrtene måske undgås.

»Der er meget kamp i feltet, og det er meget stressende. Der bliver kørt tæt, og måske også tættere, end det er nødvendigt,« sagde Jakob Fuglsang og efterlyste radio til rytterne.

På sidste års Vejle-etape udgik Jakob Fuglsang, og han var ekstremt uheldig i årets Tour de France, da han blev kørt ned af en motorcykel. Ikke overraskende var danskerens nye styrt ikke lige det, han havde håbet på.

»Jeg havde håbet på, det ville være gået anderledes, men 'shit happens',« lød det fra Jakob Fuglsang.

Fuglsang har en del hudafskrabninger på ryggen, og værst så det ud på højre side af hans mave, hvor han havde flået et stort stykke hud af. Også hans albue var slemt tilredt.