Jagten på de sidste René Toft-underskrifter er gået ind

Norge er også klar til at lade René Toft spille ved VM, og nu skal DHF have de sidste tilsagn i hus.

René Tofts mægtige albueskinne har været genstand for megen palaver ved VM. Reuters/Benoit Tessier Fold sammen
Læs mere

I teorien kan håndboldlandsholdets møde med Qatar fredag aften blive René Tofts sidste optræden ved VM i Frankrig.

Foreløbig har stregspilleren kun fået tilladelse til at spille i den indledende runde med sin omstridte albueskinne, for den danske delegation mangler underskrifter fra potentielle modstandere i knockoutfasen.

Men håndboldmastodonterne Frankrig og Tyskland har begge givet udtryk for, at de ikke vil stå i vejen for Tofts deltagelse, og det samme gjorde Norges landstræner, Christian Berge, overfor TV2 Sport torsdag aften.

Ingen af de tre lande har dog skrevet det officielle dokument under endnu, men det betragter man hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) som en formalitet.

I den danske VM-lejr ser man i det hele taget fortrøstningsfuldt på muligheden for at få de sidste lande med på vognen.

- Der er jo heller ikke så mange lande tilbage, som vi potentielt kan komme til at møde, siger delegationsleder Jan Kampman.

Først i løbet af fredagen står det klart, hvem Danmarks modstander i ottendedelsfinalen bliver.

Chile har dog afgørelsen i egne hænder mod pointløse Saudi-Arabien, så derfor har DHF i det seneste døgn optrappet kontakten til det chilenske forbund i håb om at have underskriften i hus inden deadline søndag morgen.

Hvis Danmark vinder ottendedelsfinalen, venter enten Norge eller Makedonien. Mens nordmændene altså er klar til at sige ja, er makedonernes holdning til spørgsmålet fortsat uvis.

- Vi har sendt en anmodning ud generelt og skal så gennem vores kontakter sikre os, at vi får tilbagemeldinger på det, siger Jan Kampman.

Miseren handler om, at Toft er nødt til at spille med en albuebeskytter, der indeholder metalstivere.

Det er imidlertid forbudt ifølge regelsættet fra Det Internationale Håndboldforbund (IHF), som kun vil lade Toft spille, hvis alle modstandere giver skriftligt tilsagn.

/ritzau/