Jacobsen og Schwartz måtte bøje sig

Danskerklubben fra Bretagne led knebent nederlag til ambitiøse Marseille, der styrede begivenhederne.

Lars Jacobsen og Christophe Kerbrat i duel med Marseilles André-Pierre Cignac i lørdagens Ligue 1 opgør. Cignac sendte gæsterne på sejrskurs med et smukt og kontrolleret flugtskud. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En sejr og to knebne nederlag er det foreløbige facit for den mangeårige FCK-profil Lars Jacobsen, der i denne sæson har søgt ly i den franske Ligue 1 sammen med den tidligere Randers-"plaffeminister" Ronnie Schwartz og den bænkevarmende målmand Jonas Lössl.

Hjemme på Stade du Roudourou var stemningen ellers høj, da det rødklædte hjemmehold løb på banen mod Marseille, passende ydmygt klædt i musegråt efter en trist indledning på turneringen med blot et enkelt point for de første to kampe.

Det var dog gæsterne fra middelhavsbyen, som fik bedst fat og Guingamp, som var i den jagtedes rolle.

Marseille skabte de fleste chancer, havde overvægt i boldbesiddelse og formåede med et højt pres at kontrollere et opgør mellem det, man må formode bliver top og bund i den bedste franske række.

Ronnie Schwartz fik ikke meget at arbejde med i front. Guingamps kontraspil fik aldrig for alvor fart eller snert. Formentlig som en konsekvens af, at Marseilles karismatiske manager Marcelo Bielsa tydeligvis også havde indskærpet sin defensiv med en ellers skrøbelig trebackskæde i en 3-3-3-1-formation, at man ikke skulle ud i en blamage som hjemme mod Montpellier i forrige spillerunde.

Det bedste forsvar er som bekendt angreb. Og Marseille kom på sejrskurs, da André-Pierri Gignac med et kontrolleret flugtskud sørgede for at bringe udeholdet foran i det 46. minut.

Lars Jacobsen udgjorde en pålidelig skanse på sin velkendte plads som højre back og kunne på ingen måde klandres for scoringen, som skulle vise sig at blive afgørende.

Med nederlaget er Jacobsen og kompagni noteret for tre point og en enkelt scoring for tre kampe. Ikke ligefrem prangende tal for et hold, hvor især det fremadrettede ser ud til at halte. Ronnie Schwartz fik en time på banen, inden han blev afløst af Mustapha Yatabare, som heller ikke gjorde meget væsen af sig i en tandløs Guingamp offensiv.