Jacobsen: Nervøse spillere viste sig som et klassehold

Nikolaj Jacobsen så et klassehold tone frem i en flok nervøse danskere, der sled sig i OL-finalen på fight.

Nikolaj Jacobsen kunne torsdag se Danmark spille sig i OL-finalen med en sejr over Spanien. Franck Fife/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske håndboldherrer havde store problemer med at score, men det lykkedes alligevel at spille sig i OL-finalen.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kunne se sine forsvarende olympiske mestre slå Spanien med 27-23 i semifinalen i en kamp, der ifølge den danske træner bar præg af kampens store betydning.

»Nu er vi sikre på sølv, og nu handler det bare om at gå ud og sparke røv mod Frankrig på lørdag i finalen og se, om vi kan vinde guldet,« siger Nikolaj Jacobsen.

»Det her var ikke vores bedste kamp i angrebet, men så må man indimellem vinde på andre kvaliteter, og det gjorde spillerne i dag.«

»De fightede røven ud af bukserne. Det var måske knapt så poleret, men så må man vise sig som et klassehold og fighte sig til tingene, og det gjorde vi mod Spanien,« siger landstræneren.

»Jeg tror, at lettelsen over at være sikker på at få en medalje, vil slippe os lidt løs mod franskmændene,« tilføjer han.

Landstræneren vurderer samtidig, at det er et helt lige opgør, der venter om to døgn mod Frankrig.

Efter semifinalesejren over Spanien måtte Nikolaj Jacobsen trøste en af de spanske spillere, og generelt kunne han mærke, at der var noget ekstra på spil i opgøret.

»Det var en intens kamp, hvor begge hold kæmpede for ikke at vende tomhændet hjem fra OL.«

»Det ville være bittert at rejse herfra med en fjerdeplads,« siger han.

Kampens store betydning kan være forklaringen på, at flere af de danske spillere – specielt inde fra stregen – havde svært ved at omsætte de mest oplagte scoringschancer til mål.

»Vi brændte for meget. Alligevel synes jeg, at vi spillede fremragende i første halvleg i begge ender, og vi burde have ført mere end 14-10, men i anden halvleg blev det lidt nervøst.«

»Det er et OL, og man ved ikke, om man nogensinde får chancen for at spille her igen. Det er svært at kvalificere sig til OL, og det afholdes kun hvert fjerde år.«

»Det er ikke som et EM eller VM, hvor man ved, at det skal man nok få chancen for at opleve en gang i fremtiden,« siger han.

Lørdagens finale mod Frankrig spilles klokken 14.00 dansk tid. For fem år siden slog danskerne Frankrig med 28-26 i OL-finalen i Rio.

/ritzau/