ITF lukker munden på Wozniacki i OL-wildcard-sagen

Foto: Peter Cziborra.
Læs mere
Fold sammen

ITF-talsmand fortæller, at Caroline Wozniacki ikke får lov til at forklare sig mundtligt, når de ledige OL-wildcards uddeles ved møde i London-forstaden Roehampton 30. juni.

Caroline Wozniacki får mod forventning ikke mulighed for mundtligt at forklare lederne i det internationale tennisforbund, ITF, hvorfor hun er mere berettiget til at modtage et OL-wildcard end de andre spillere, hvis deltagelse i august måneds Rio-lege også hænger i en tynd tråd.

At dette var en mulighed har ellers været den almene antagelse i Dansk Tennis Forbund, hvilket man så sent som fredag i en pressemeddelelse udsendt til danske medier gjorde opmærksom på. I denne skrivelse fremgik det, at DTF var klar til at sende personale fra Danmark til England for at bakke den 25-årige tennisspiller op under høringen.

»Vores udvalg, der tager sig af praktikken omkring afviklingen af OL-turneringen i Rio de Janeiro, har besluttet sig for, at tage diskussionen om uddelingen af de mange wildcards bag lukkede døre på vores kontor i London-forstaden Roehampton 30. juni under Wimbledon-turneringen,« siger ITF-talsmanden Nick Imison til BT.

Dansk Tennis Forbunds næstformand Thomas Kønigsfeldt, der siden i fjor har været medlem af ITF’s bestyrelse, ærgrer sig over beslutningen.

»Jeg er af den overbevisning, at det i en vanskelig sag altid vil være et plus at stille sig op foran en jury og tale sin sag,« siger han og tilføjer:

»Men jeg kan også godt forstå den beslutning, som formanden for ITF’s OL-komité har taget. Nu behandles alle lige. Desuden holdes mødet midt under Wimbledon-turneringen, og her kan det være svært for alle spillere at finde tid til at forsvare sig.«

Efter Caroline Wozniacki har mistet muligheden for at forsvare sig mundtligt, bliver hendes mulige OL-deltagelse afgjort på baggrund af den skriftlige wildcard-ansøgning, som Dansk Tennis Forbund senest på torsdag skal have indsendt til ITF.

»Vi håber allesammen i DTF, at Caroline bliver tildelt en adgangsbillet. Men hvorvidt det bliver tilfældet, tør jeg ikke udtale mig om,« siger sportschef Jens Anker Andersen.

Thomas Kønigsfeldt ønsker heller ikke at komme med et bud på, hvorvidt ITF beslutter sig for et positivt eller negativt svar.

»Det er indiskutabelt, at Caroline ikke har deltaget i det påkrævede antal Fed Cup-landskampe indenfor den seneste fire-års-periode. Men vi kan håbe, at ITF vurderer, at det taler til hendes fordel, at hun har været verdensetter og at hun i april havde spillet Fed Cup, hvis ikke hun umiddelbart forinden var blevet ankelskadet,« siger Thomas Kønigsfeldt.

Det danske OL-holds chef de mision, Morten Rodtwitt, har de seneste måneder fulgt sagen med interesse.

»Vi vil jo rigtig gerne have Caroline med til OL. Derfor har vi forlængst udpeget hende som dansk fanebærer. Nu må vi se, hvad ITF beslutter sig for. Men jeg har en god mavefornemmelse. Nu gælder det om at få lavet en god wild card-ansøgning. Det tager DTF og Carolines manager (Mikkel Nissen, red.) sig af. Jeg forventer, at alle gode argumenter bliver fremført,« siger Morten Rodtwitt, der ikke ønsker at give et bud på, hvem der skal bære Dannebrog ved OL’s åbningshøjtidelighed, hvis ITF beslutter sig for ikke at tildele Caroline Wozniacki et wild card.

Uanset hvad sagen ender med har Caroline Wozniacki efter sin langes skadespause genoptaget sine aktiviteter på WTA Touren, og stiller i den kommende uge op ved en turnering på græs i Birmingham.

Her er hun useedet og møder i første runde belgieren Yanina Wickmayer. Bliver det til sejr her, kan hun i den efterfølgende kamp møde den femte-seedede tjekke Petra Kvitova.

---

FAKTA: OL-tennis
Det internationale tennisforbund, ITF, uddelte ved OL 2012 i London 14 wild cards i de to singlerækker.
Herresingle: Thomaz Bellucci, Brasilien. Somdev Devvarman, Indien. Lleyton Hewitt, Australien. Malek Jaziri, Tunesien. Blaz Kavcic, Slovenien. Vasek Pospisil, Canada. Sergiy Stakhovsky, Ukraine. Adrian Ungur, Rumænien
Damesingle: Elena Baltacha og Anne Keothavong, begge Storbritanien. Katarina Bondarenko, Ukraine. Alize Cornet, Frankrig. Ons Jabeur, Tunesien. Anna Tatishvili, Georgien.