Italienske byer bliver værter for vinter-OL i 2026

De italienske byer Milano og Cortina d'Ampezzo fik mandag tildelt værtskabet for vinter-OL i 2026.

Milano og Cortina d'Ampezzo præsenterede mandag for sidste gang deres bud på værtsskabet for vinter-OL i 2026. Philippe Lopez/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De italienske byer Milano og Cortina d'Ampezzo bliver værter for vinter-OL i 2026.

Det har Den Internationale Olympiske Komité (IOC) mandag afgjort i en afstemning blandt sine medlemmer.

Det er tredje gang, at vinter-OL vil blive afholdt i Italien. Sidst var i Torino i 2006.

Cortina d'Ampezzo bliver for anden gang vært eller medvært for et vinter-OL efter at have lagt by til legene i 1956. Milano debuterer som værtsby. Begge byer ligger i det nordlige Italien.

De to italienske byer slog et svensk bud fra Stockholm og Åre i mandagens afstemning.

Sverige har ikke tidligere været vært for et vinter-OL, og det bliver altså heller ikke i denne omgang. Danmarks naboer har syv gange søgt om at blive vinter-OL-værter uden held. Stockholm har dog været vært for sommer-OL tilbage i 1912.

Det italienske bud fik 47 ud af 82 stemmer mandag. Stockholm og Åre fik 34, mens et enkelt IOC-medlem undlod at stemme eller stemte blankt.

Delegationerne bag de to bud skulle mandag for sidste gang fremlægge deres planer for de 95 medlemmer af Den Internationale Olympiske Komité i IOC-hovedkvarteret i Lausanne.

De økonomiske budgetter, planer for arenaer, hoteller og transport blev fremlagt, og bagefter kunne IOC-medlemmerne stille spørgsmål.

Både Sveriges og Italiens bud havde et budget på omkring ti milliarder kroner.

82 af IOC-medlemmerne stemte mandag. Blandt andre de to svenske og tre italienske medlemmer fik ikke lov til at deltage i afstemningen, der gik i gang klokken 16.

/ritzau/