Italiensk Tour-rytter testet positiv

Ifølge den franske avis L'Equipe er det den italienske Cofidis-rytter Cristian Moreni, der har afleveret en prøve, som indeholder spor af kunstig testosteron.

Efter flere timers uvished kom det tidligt onsdag aften frem, at det er Cofidis-rytteren Cristian Moreni, der som den anden rytter i årets Tour de France er faldet i dopingfælden. Løbsledelsen offentliggjorde kort efter Rasmussens triumf på 16. etape navnet på rytteren.

34-årige Moreni kan dermed regne med at blive smidt ud af løbet mindre end 24 timer efter, at samme skæbne overgik Alexandre Vinokourov, der samtidig trak hele sit hold med ud.

Hvad der kommer til at ske med Cofidis-mandskabet, er endnu uvist. Det franske hold har ellers været med helt fremme i kritikken mod Michael Rasmussen, der de seneste dage har skullet forsvare sig mod massive anklager om doping.

Den type testosteron, som er fundet i Morenis urinprøve, er den samme, som blev konstateret hos tyskeren Patrik Sinkewitz i en test uden for konkurrence i juni måned. /ritzau/