Italiensk sag om matchfixing rækker måske længere ud

Der kan også være stjernespillere og store turneringer involveret i en italiensk sag om matchfixing i tennis.

London: I første omgang lyder det kun som en sag med andenrangs-tennisspillere fra Italien, men ifølge en italiensk anklager, rækker sagen meget længere, når to italienske spillere skal afhøres i retten til maj.

Det siger den italienske anklager Roberto di Martino til BBC.

Anklageren oplyser, at han har indsamlet informationer fra aflyttede telefonsamtaler og skrevne samtaler via internettet mellem tennisspillere og personer, som ønskede at spille penge på deres kampe.

Det har han gjort som en del af en to år lang efterforskning.

To italienske tennisspillere Potito Starace og Daniele Bracciali er allerede blevet anklaget i sagen. De skal i retten til maj, men benægter alle anklager.

Roberto di Martino mener, at tennissporten skulle sætte en lang række andre spillere for retten også.

- Hvis nogle af disse udenlandske spillere var italienske, var de i det mindste blevet afhørt, siger anklageren.

Den engelske tv-station BBC offentliggjorde tilbage i januar en rapport, som indikerede, at der er blevet rejst mistanke mod 16 spillere, der har tilhørt top-50 i verden.

Roberto di Martino mistænker mere end 30 kampe for, at der er blevet snydt med dem. Nogle af dem - også fra Wimbledon og French Open - kan der være blevet manipuleret med.

- Interessant nok er det ikke såkaldte andenrangsspillere. Der er også spillere iblandt, som er relativt vigtige, siger anklageren.

/ritzau/