Italiensk keeper vil hævne sig på Zlatan: 'Det er ikke et rart minde, du hiver frem'

Foto: -. Zlatan Ibrahimovic og Gianluigi Buffon har mødt hinanden et utal af gange. Hvem tager pointene og håne retten, når de mødes fredag?
Læs mere
Fold sammen

Italiens målmand Gianluigi Buffon vil bruge fredagens EM-kamp mod Sverige til at hævne sig på Zlatan Ibrahimovic, der scorede et klassemål mod italienerne for 12 år siden.

Året er 2004, og Sverige møder Italien til EM i Portugal. Italien fører 1-0, men så ydmygede Zlatan Ibrahimovic den Italienske darling Gianluigi Buffon. Og det er ikke glemt.

I de døende minutter af kampen har Sverige hjørnespark. Efter lidt tumult i feltet ender Zlatan Ibrahimovic og Gianluigi Buffon i en duel, hvor svenskeren kommer ind foran den italienske målmand og frækt vipper bolden op i hjørnet med ryggen til mål. En detalje, der er svær at glemme, og som tog Buffon flere år at komme sig over. Det fortæller han til svenske Aftonbladet.

»Det er ikke noget rart minde, du hiver frem der,« sagde Buffon, der dog kunne smile, da den svenske journalist spurgte ind til målet.

Foto: DAVID GRAY. En ung Zlatan Ibrahimovic scorer det omtalte mål mod Buffon til EM i Portugal i 2004. Fold sammen
Læs mere

»Det tog mig nogle år (at komme mig, red.), men jeg har senere lært at påskønne den teknik, det kræves, for at levere sådan en detalje.«

Zlatan Ibrahimovic og Gianluigi Buffon kender hinanden særdeles godt fra indbyrdes møder med landsholdet samt storkampe i den italienske Serie A, men også for en fælles tid i Juventus.
Med det kendskab, som den rutinerede målmand har til den store svensker, så ved han også, hvordan man skal slukke Zlatan og Sveriges magi.

»Vi kender alt til Zlatans styrker. Han er en af de få superstjerner, der kan gøre en forskel på de hold, han spiller for. Men Sverige er ikke blot en enmandshær, de har også andre gode spillere,« siger Buffon og følger op:

»Vi må gå til opgaven ved at se Sverige som et hold og analysere de forskellige situationer i angreb og forsvar ud fra det synspunkt.«

Når Sverige og Italien tørner sammen i den tidlige kamp fredag i Toulouse, så har Buffon tankerne på 2004, hvor Zlatan tydeligt viste, at han kan ydmyge enhver målmand og udstille ethvert forsvar. Dengang var den nu 34-årige svensker et talent, det er han ikke mere, og han har efter Buffons mening udviklet sig til en fantastisk spiller.

Foto: VINCENZO PINTO. Fold sammen
Læs mere

»Dengang var han et talent, men ikke fuldt udviklet som spiller. 12 år senere er han blevet en fantastisk spiller. Jeg er ikke overrasket over, at han kan lave den slags mål, han har lavet lignende mål adskillige gange,« siger Buffon, der også slår en ting helt fast om Zlatan Ibrahimovic:

»Han kommer til at give os problemer.«

Sverige spillede 1-1 med Irland i deres første kamp, mens Italien skabte en lille overraskelse ved at tæve Belgien 2-0.