Italiens holdånd dukkede belgiske stjerner i EM-storkamp

Et godt indstillet italiensk hold fik skovlen under Belgiens individualister og vandt med 2-0.

Emanuele Giaccherin bragte Italien foran efter 32 minutter til stor jubel for den italienske lejr. Reuters/Kai Pfaffenbach Fold sammen
Læs mere

Ifølge verdensranglisten er det belgiske fodboldlandshold Europas bedste, men det var svært at se i EM-premieren mod Italien mandag aften.

Italienerne vandt 2-0, og det resultat er der intet at udsætte på, for Antonio Contes tropper var både hurtigere på fødderne og farligere foran målet i EM's første storkamp.

Scoringer af Emanuele Giaccherini og Graziano Pelle udgjorde forskellen på de to hold, og belgierne formåede ikke at retfærdiggøre, at de hører til blandt outsiderne til EM-titlen.

Ligesom i mange af kvalifikationskampene havde de belgiske spillere svært ved få samarbejdet til fungere, og da Kevin De Bruyne havde en dårlig dag, kom der til at mangle fantasi i det belgiske angrebsspil.

Den enlige spydspids, Evertons Romelu Lukaku, var overladt for meget til sig selv, og så blev det en næsten umulig opgave at sætte sig igennem overfor den trio af Juventus-spillere, der udgjorde den italienske bagkæde.

Lukaku fik dog belgiernes største chance i begyndelsen af anden halvleg, da han blev spillet fri med Gianluigi Buffon efter et farligt italiensk boldtab, men den store forward sendte sin afslutning forbi den fjerneste stolpe.

Mens de belgiske individualister var en skuffelse, virker italienerne til at være kommet til EM med friske ben og gode idéer.

Contes 3-5-2-formation levnede ikke modstanderne meget plads, og Italien kunne have scoret mere end det ene mål, som Giaccherini lavede efter en god halv times spil.

Udgangspunktet var Leonardo Bonucci, som med en suveræn pasning fandt midtbanespilleren i fri position bag en uopmærksom Toby Alderweireld, og så kunne Giaccherini køligt tæmme kuglen og lægge den ind bag Thibaut Courtois i Belgiens mål.

Med tre udskiftninger forsøgte Belgiens træner, Marc Wilmots, at ændre slaget, og da Italien i vanlig stil trak sig tilbage for at forsvare føringen mod slutningen, fik belgierne da også et mindre overtag til sidst.

Men indskiftede Divock Origi brændte en hovedstødschance i slutfasen, og i stedet afsluttede Graziano Pelle et italiensk kontraangreb i overtiden ved at helflugte bolden i mål, så det rev i netmaskerne.

/ritzau/