Italiener: Selv Zlatan med brækket ben undgår jeg helst

Italiens midtbanespiller Daniele De Rossi er glad for, at Sverige ikke længere råder over Zlatan Ibrahimovic.

Daniele De Rossi har enorm respekt for Zlatan Ibrahimovic, der ikke længere stiller sig til rådighed for Sverige. Scanpix/Gabriel Bouys
Læs mere
Fold sammen

Stockholm. Italiens fodboldlandshold risikerer at misse en VM-slutrunde for første gang siden 1958, men støvlelandet kan indløse billet til VM i Rusland næste sommer, hvis det lykkes at vinde samlet over Sverige i playoffrunden.

I Italien er man fortrøstningsfuld inden opgaven. Særligt fordi Sverige ikke længere råder over Zlatan Ibrahimovic, der stoppede på landsholdet efter EM i 2016.

Det skærer Roma-spilleren Daniele De Rossi ud i pap.

- Jeg har aldrig lyst til at spille mod "Ibra". Om han så er 40 år og har brækket benet.

- For alle, der møder Sverige, vil det være en fordel, at de ikke har Ibrahimovic, siger De Rossi.

Han har dog stadig respekt for den aktuelle svenske trup, der i VM-kvalifikationsgruppe A vandt hjemme over Frankrig og henviste Holland til tredjepladsen.

- Det er ikke sådan, at vi ikke kender resten af spillerne. Flere af dem spiller i Italien og andre store europæiske ligaer, siger Roma-spilleren.

34-årige De Rossi, der allerede har spillet 116 landskampe, var med til at vinde VM i 2006 og har allerede været med ved tre VM-slutrunder.

Han understreger, hvor vigtigt det er at komme med til VM igen. Både for ham selv og resten af holdet.

- Hvis VM er så vigtig for mig, der allerede har spillet tre VM-slutrunder, så tænk hvor vigtig VM må være for én, der endnu ikke har deltaget.

- Det kommer til at kræve blod og sved, og vi vil give alt, men vi behøver også ro, organisation og teknik for at vinde, lyder det fra midtbanespilleren.

Det første playoff-møde spilles i Stockholm fredag aften, inden Italien har hjemmebane i returkampen på mandag.

/ritzau/AFP