Istanbul får ny Champions League-finale efter flytninger

Den tyrkiske storby Istanbul skal afholde finalen i Europas mest prestigefyldte klubturnering i 2023.

Atatürk Olympic Stadium i Istanbul lagde i 2005 græs til Champions League-finalen. Nu sker det efter planen igen i 2023. (Arkivfoto) Ozan Kose/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tredje gang er lykkens gang. Det håber de formentlig i Istanbul.

Fredag er den tyrkiske storby nemlig blevet tildelt værtskabet for finalen i Champions League i 2023, som dermed skal spilles på Atatürk Olympic Stadium.

Det skriver Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) på sin hjemmeside.

Det sker, efter at den i sidste sæson blev flyttet væk fra Istanbul og til Porto i Portugal på grund af coronasituationen i Tyrkiet.

I 2019/20-sæsonen blev den også flyttet væk fra Istanbul, fordi UEFA på grund af coronapandemien valgte at afholde et finalestævne, hvor alle kampe blev spillet i Lissabon.

Sankt Petersborg (Krestovsky Stadium), München (Allianz Arena) og London (Wembley) blev i 2019 tildelt finalerne i henholdsvis 2021, 2022 og 2023.

Nu er det besluttet, at finalen i denne sæson bliver spillet i Sankt Petersborg, mens London og München bliver værter i 2024 og 2025.

I 2019 blev det også vedtaget, at Sevilla skulle afholde Europa League-finalen i 2020/21-sæsonen på Ramon Sanchez Pizjuan, Sevillas hjemmebane. Men det ændrede sig – ligesom i Champions League – da finalen i 2019/20-sæsonen blev flyttet.

Den skulle have været spillet i Gdansk i Polen, men blev rykket til Köln. Derfor blev sidste sæsons finale rykket fra Sevilla til Gdansk. I stedet kommer Sevilla i denne sæson til at lægge by til finalen.

Samtidig ligger det fast, at Budapest (Puskas Arena), Dublin (Aviva Stadium) og Bilbao (San Mamés) skal afholde finalerne i henholdsvis 2023, 2024 og 2025.

De to sidstnævnte byer har fået værtskaberne, da de blev nødt til at trække sig som EM-værtsbyer for det netop overstået europamesterskab, skriver UEFA.

/ritzau/