Islandsk sensation fortsætter march mod Europa League

 Rolf Toft - her i sin AaB-tid - blev den eneste målscorer i de to opgør mellem Stjarnan og Lech Poznan. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Islandske Stjarnan er et af sensationsholdene i dette åre kvalifikation til Europa League. Først slog holdet skotske Motherwell ud af turneringen, og torsdag aften blev det polske Lech Poznans tur til at blive offer for de heroisk kæmpende islændinge.

0-0 endte kampen i Polen, og efter islandsk 1-0-sejr i det første opgør betyder det resultat, at Stjarnan er med i bowlen, når der fredag trækkes lod til den afgørende playoff-runde.

Den danske angriber Rolf Toft, der også scorede i kampene mod Motherwell, blev i øvrigt matchvinder i kampen på Island. Den tidligere AaB- og Vejle-spiller var også med i startopstillingen onsdag, og det samme var hans landsmænd Michael Præst, Martin Rauschenberg og Niclas Vemmelund.

Michael Præst måtte med et kvarter igen skadet forlade banen, men de resterende Stjarnan-spillere kæmpede forbilledligt og holdt polakkerne fra de afgørende chancer.

Det blev en anderledes sort aften for Rosenborgs danskere, Mike Jensen og Tobias Mikkelsen. Det norske storhold røg ud på reglen om udebanemål, da det blev til 1-1 hjemme mod tyrkiske Karabükspor.