Islandsk klasse over hele linien

Før VM i aften: Islands landshold synes fantastisk godt dækket ind på alle pladser.

»Island er et hold, der altid formår at finde spillere frem, som vi ikke tror, de har,« siger Ulrik Wilbek med reference til, at der altid på det islandske landshold dukker en ny klassespiller op, bedst som man tror, at nu har man fundet deres svage punkt.

Senest er det på venstre back, hvor Logi Geirsson fra Lemgo og Markus Michaelsson fra Valur Reykjavik er poppet op og har skubbet FCK Håndbolds Arnor Atlason lidt til side, selv om han bragede igennem ved EM sidste år.

»På de andre pladser er de fantastisk godt dækket ind. Den helt store stjerne er naturligvis Olafur Stefansson, der har fået gang i skudarmen igen og lavede rigtig mange mål i mellemrunden,« fortæller Wilbek om spilstyreren på højre back. Han fremhæver også fløjene Gudjon Sigurdsson og Alexander Petterson, fintestærke Snorri Gudjonsson på centerpladsen, samt de to stregspillere Robert Gunnarsson, der sidste sæson spillede for Århus GF, og den 114 kilo tunge bamse fra Ademar Leon Sigfus Sigurdsson.

Spillemæssigt mestrer Island flere forsvarsopstillinger, og holdet forstår at lægge pres på modstanderen med en stærk kontrafase. Puha! Der bliver vist nok at se til for Danmark i aften kl. 20.00.