Islands landstræner forbereder sig på at spille uden Palmarsson

qatar-handball-world-champions
epa04581789 Coach of Iceland Aron Kristjansson during the post match press conference after the Qatar 2015 24th Men's Handball World Championship match between Egypt and Iceland at the Ali Bin Hamad Al Attiya Arena in Al Sadd, Doha, Qatar 24 January 2015. Qatar 2015 via epa/Ali Haider Editorial Use Only/No Commercial Sales
Læs mere
Fold sammen

Aron Palmarsson døjer stadig med en hjernerystelse forud for ottendedelsfinalen mod Danmark. Den islandske bagspiller skal testes, inden landstræner Aron Kristjansson ved, om han kan benytte ham i tirsdagens opgør, siger han til DR Sporten.

THW Kiel-spilleren har haft problemer med en hjernerystelse, og det er dårlige nyheder for Island forud for den altafgørende kamp mod Danmark ved VM-slutrunden i Qatar.

Landstræner Aron Kristjansson ved endnu ikke, om Palmarsson kan spille, men han forbereder sit hold på, at det ikke bliver tilfældet.

»Vi er nødt til at forberede os på, at han ikke er med, og så må vi se, om vi ikke får det plus op til kampen, at han er med,« siger træneren til DR Sporten.

Kristjansson fortæller, at hans bedste spiller har været i bedring over de seneste dage, men at han selvfølgelig skal testes ordentligt, før han bliver sendt i kamp med en så alvorlig skade.

Aron Palmarsson er kendt for at være en voldsomt vigtig brik for Island. Han har et godt skud fra distancen, kan finte og spiller gerne stregspilleren fri til scoring, og landstræneren erkender da også, at det vil være en svækkelse at undvære Palmarsson.

Håndboldhistorien fortæller om en række tætte dyster mellem Danmark og Island. Mødet får ikke mindre underholdningsværdi af, at det er en direkte duel mellem to islandske trænere, nemlig Islands Aron Kristjansson og Danmarks Gudmundur Gudmundsson, der har et indgående kendskab til hinanden.