Islands EM-eventyr fortsætter - vinder over England

Island er videre til kvartfinalen ved EM i fodbold

Islands Aron Gunnarsson fejrer sejren Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Dalder
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Islands fodboldlandshold fortsætter med at imponere hele Europa og er nu klar til EM-kvartfinalen mod Frankrig på søndag.

Mødet med værtsnationen blev en realitet, da Island vendte en tidlig engelsk scoring til en 2-1-sejr mandag aften.

Wayne Rooney scorede for England efter fire minutters spil, men lidt under to timer senere måtte den engelske landsholdskaptajn nok en gang forlade en slutrunde før, der er medaljer på spil.

Både han og landstræner Roy Hodgson kan forvente massiv kritik af de engelske fans og medier de kommende dage efter den ringe indsats.

Mens mange af EM-kampene har været taktisk præget og længe om at folde sig ud, var både England og Island med til at skabe en livlig fodboldkamp fra kampens begyndelse.

Allerede efter seks minutter var der scoret to gange. Først havde Wayne Rooney bragt Island foran på et straffespark begået mod Raheem Sterling, før den tidligere FCK-spiller Ragnar Sigurdsson udlignede i den anden ende.

Opskriften på Sigurdssons mål burde englænderne ellers være forberedt på.

Akkurat som i Islands seneste kamp mod Østrig blev et langt indkast forlænget af den tidligere superligaspiller Kári Árnason, og tæt under mål kunne Ragnar Sigurdsson let dirigere bolden i mål.

12 minutter senere svigtede de engelske markeringer igen. Her fik Kolbeinn Sigthorsson lov til at modtage bolden på kanten af feltet, og da ingen pressede ham, udnyttede han pladsen til at tage et enkelt træk, før han sparkede bolden fladt mod målhjørnet.

Målmand Joe Hart fik handsken på, men han kunne ikke bremse bolden tilstrækkeligt, og den trillede i stedet ind over målstregen til vild jubel for de islandske spillere og ledere.

Kampen faldt noget i intensitet efter de tre tidlige scoringer, selv om begge hold var indstillet på at lave flere mål.

Efter pausen var Ragnar Sigurdsson tæt på at blive dobbelt målscorer med et saksespark, men denne gang stod Joe Hart, hvor han skulle.

Roy Hodgson rystede posen og bragte hurtigt både Jack Wilshere og Leicester-topscorer Jamie Vardy i spil.

Heller ikke det taktiske træk så ud til at kunne dirke den islandske defensiv op, og i slutminutterne blev England desperat nødt til at satse hele butikken.

I kampens overtid havde England to gode indlæg, men inde foran mål manglede skarpheden, hvilket har kendetegnet den engelske slutrunde.

/ritzau/