Islands anfører: Fulgte kampplan til punkt og prikke

Aron Gunnarsson følte, at Portugal gik lidt i stå, og så slog Island til og fik 1-1 ved EM.

Saint-Etienne. På heroisk fight og en smule medvind skabte Island tirsdag aften en stor overraskelse ved EM i Frankrig, da debutanten fik 1-1 mod Cristiano Ronaldo og Portugal.

Anfører Aron Gunnarsson jublede over den helstøbte arbejdsindsats, som førte til overraskelsen.

- Vi havde en kampplan, som vi fulgte til punkt og prikke, og det gav point mod et godt portugisisk hold.

- Portugal ville gerne score et mål mere, men så gik holdet lidt i stå, og det går ikke mod os, siger Aron Gunnarsson, der til daglig spiller i Cardiff, i et interview bragt på TV2.

Portugal førte 1-0 ved pausen på Nanis mål. Både han og Ronaldo havde flere store chancer for at score yderligere. Men i stedet udlignede Island ved Birkir Bjarnason efter 50 minutter.

Derfra kæmpede Island resultatet hjem, og med det ene point kan holdet formentlig avancere til ottendedelsfinalen med sejr over enten Ungarn eller Østrig, vurderer Swansea-spilleren Gylfi Sigurdsson.

- Vi kom til kampen med stor selvtillid, og vi fik vist, at vi havde niveau til at få point. Nu vil en sejr i en af de næste kampe være nok til at komme videre, siger Sigurdsson.

Det samme er situationen for Portugal, men her var tilfredsheden over det ene point til at overse.

- Vi var bedst, og Island spillede bare med lange og høje bolde, men de var fysisk stærke. Men vi havde selv mange chancer for at score flere mål. Nu må vi vinde de næste kampe, siger Nani.

Ungarn fører gruppen med tre point efter sejren på 2-0 over Østrig tidligere tirsdag.

/ritzau/