Island på vej ud af VM

Island tabte til Ukraine. Dermed er øboerne på vej ud af VM. Ellers styrer favoritterne sikkert mod de afgørende kampe i mellemspillet.

Island er overraskende på vej ud af VM i håndbold. Islændingene tabte søndag aften noget uventet til Ukraine med 29-32 i den anden kamp ved mesterskabet i Tyskland. Nu er kravet en sejr over de franske VM-favoritter, hvis Island vil videre i mellemspillet.

Det var ellers favoritternes dag ved VM. Også i de to grupper D og F, med de hold, som Danmark tørner ind i, hvis holdet når mellemspillet.

Ikke mindst Rusland fik oprejsning, efter en skuffende start med uafgjort mod Sydkorea, så besejrede holdet sikkert Marokko 35-19 i gruppe F. I den anden kamp kunne Sydkorea til gengæld ikke holde niveauet og måtte se sig slået af Kroatien, der vandt 41-23.

De forsvarende mestre fra Spanien havde problemer i åbningskampen mod Egypten, men søndag gik det glat, da Qatar fik en overhaling med cifrene 41-18 i gruppe D. Her sikrede Tjekkiet sig en kneben etmålssejr på 31-30 over Egypten.

/ritzau/