Is-kaptajn forlader Esbjergs danmarksmestre

Både Esbjerg og Odenses ishockeyhold har mandag måttet vinke farvel til en udenlandsk profil.

Brock Nixon (i orange) brænder her en stor chance i DM-finaleserien mod Gentofte Stars. Nu er han fortid i Esbjerg efter to DM-guld på to sæsoner. Scanpix/Jan Korsgaard Fold sammen
Læs mere

To uger efter klubbens andet DM-guld på stribe er der dårlige nyheder for fans af ishockeyklubben Esbjerg Energy.

Holdets kaptajn, canadieren Brock Nixon, forlader klubben efter to succesfulde sæsoner. Esbjerg er ikke lykkedes med at forlænge aftalen med Nixon, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Dermed skal vestjyderne på jagt efter en offensiv erstatning for Nixon, der lavede imponerende 66 point gennem 63 kampe i den forgangne sæson.

- Vi græder med det ene øje og smiler med det andet. På den ene side siger vi farvel til en fantastisk spiller og vores kaptajn, som vi gerne ville have fortsat samarbejdet med.

- På den anden side har vi igen vist, at vi kan udvikle spillere, som er interessante for andre og større klubber, siger sportschef Søren Mathiasen.

Erstatningen bliver formentlig også en udlænding.

- Situationen, hvor vi skal erstatte nøglespillere, er ikke ny for os hos Esbjerg Energy. Det er et vilkår i den danske Metal Liga, at de dygtigste spillere skifter til større ligaer.

- Vi arbejder i disse dage videre med at sikre såvel de udenlandske profiler til den kommende sæson, som stammen af danske spillere på vort mandskab, så vi til efteråret vil være klar til at forsvare mesterskabet, siger sportschefen.

Også Odense Bulldogs har mandag sagt farvel til en udenlandsk profil.

Den tjekkiske målmand Tadeas Galansky har således udnyttet en option til at komme ud af sin kontrakt, oplyser den fynske klub.

/ritzau/