Irsk sprinter slår Mads Pedersen på målstregen i Paris

Ireren Sam Bennett vandt 21. etape, da tre ugers Tour de France blev afsluttet i Paris. Pogacar samlet vinder.

Sam Bennett (Quick-Step) vandt søndag 21. etape på den kendte boulevard i den franske hovedstad. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIBAULT CAMUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den traditionsrige Tour de France-afslutning på Champs-Elysees i Paris endte med en irsk sejr.

Sam Bennett (Quick-Step) vandt søndag 21. etape på den kendte boulevard i den franske hovedstad.

Det skete i en massespurt, hvor ireren efter godt forarbejde fra holdkammeraterne Kasper Asgreen og Michael Mørkøv henviste den danske verdensmester Mads Pedersen (Trek) til andenpladsen.

Pedersen fik placeret sig godt på de sidste par kilometer, men i sidste ende rakte kræfterne rakte ikke til at gå forbi Bennett.

Den 29-årige irer hører også til feltets allerbedste sprintere, hvilket sejren i Tourens pointkonkurrence og den grønne pointtrøje er et synligt bevis på.

Peter Sagan (Bora) blev treer med Alexander Kristoff (UAE) på fjerdepladsen, hvilket sætter Mads Pedersens andenplads i relief.

Den samlede Tour-sejr gik til slovenske Tadej Pogacar (UAE), der lørdag overtog førertrøjen fra landsmanden Primoz Roglic (Jumbo-Visma) med en fremragende præstation på en enkeltstarts-etape.

Richie Porte slutter det franske etapeløb bag den slovenske duo på tredjepladsen.

Som vanligt var der paradekørsel med højt humør blandt rytterne på de første små 70 kilometer ind mod Paris, inden tempoet blev skruet op på de sidste godt 50 kilometer.

En kvartet bestående af Max Schachmann (Bora), Pierre-Luc Périchon (Cofidis), Connor Swift (Arkea) og Greg Van Avermaet (CCC) fik slået et hul på 20 sekunder til feltet.

Mere snor fik de fire ryttere ikke, da flere af de andre hold var mere interesserede i at få afgjort etapen i en massespurt. Med otte kilometer tilbage måtte Connor Swift give op.

Da feltet nåede ind på sidste omgang, blev tempoet skruet gevaldigt op nede bagved.

Med 3,5 kilometer tilbage var der samling, og så begyndte positionskampen blandt sprinterne.

Kasper Asgreen (Quick-Step) tog en lang føring for at køre Sam Bennett til sejr. Michael Mørkøv tog over, inden den irske sprinter selv gjorde arbejdet færdigt.

Bagved kørte Mads Pedersen i den regnbuestribede VM-trøje for sidste gang, inden han snart skal aflevere den.

Efter tre ugers cykelløb på de franske landeveje skal flere af Tour-deltagerne videre til VM i Italien. Den regerende danske verdensmester er dog ikke en del af den danske trup, da VM-ruten ikke passer ham.

/ritzau/