Irsk kvinde skuffet over ikke at vinde Årets Mål

Stephanie Roche med kæresten Dean Zambra, der også spiller fodbold.
Læs mere
Fold sammen

Ireren Stephanie Roche var skuffet over ikke at vinde prisen for Årets Mål ved mandagens FIFA Ballon d'Or.

Det blev nemlig Real Madrids colombianske stjernespiller James Rodriguez, der snuppede prisen for sit pragtmål mod Uruguay ved sommerens VM-slutrunde. Han fik 42 procent af stemmerne, hvilket var rigeligt til at holde blandt andet Robin van Persie bag sig.

Tæt efter ham fulgte dog den irske kvinde Stephanie Roche med 33 procent. Hun har de seneste måneder levet et liv i rampelyset, siden hun lavede et næsten ligeså flot mål som James Rodriguez. Og selvom hun har nydt opmærksomheden, var hun efterfølgende skuffet over ikke at vinde.

»Jeg så ham (James Rodriguez, red.) på hotellet og fik et billede med ham. Jeg talte med Alessandro Del Piero, der sagde det var et fantastisk mål, det samme gjorde et par andre,« sagde Stephanie Roche efter showet.

»Det alene er godt for mig. Men jeg er fodboldspiller og en vinder, så det ville være dumt af mig at sige, jeg ikke er skuffet,« forklarede hun.

På trods af skuffelsen har hun dog kun ros til overs for James Rodriguez, hvis mål lignede Roches eget.

»Der var ikke meget på forskel på procenten, så det er da altid noget. James Rodriguez er en fantastisk spiller, han scorede et fantastisk mål, og jeg ønsker ham tillykke,« siger Stephanie Roche.

Stephanie Roche lavede sit spektakulære mål, hvor hun vippede bolden over sig selv, vendte rundt og smaskede bolden ind i nettet for Peamount United i Irland. Siden da er hun så skiftet til fransk fodbold, hvor hun spiller for ASPTT Albi.