Irland må undvære skadet midtbaneprofil mod Danmark

Det danske landshold slipper for at møde Everton-spilleren James McCarthy i de to playoffkampe mod Irland.

James McCarthy (bagest) fik en forstrækning, da Everton mødte Chelsea 25. oktober. Scanpix/John Sibley/arkiv Fold sammen
Læs mere

Det er ikke kun Åge Hareide, der må se bort fra vigtige spillere, når Danmark møder Irland i to playoffkampe om VM-adgang.

Også hans kollega hos Irland, Martin O'Neill, har problemer med skader i sin trup. Mandag måtte den irske landstræner således sortere et markant navn fra sin trup.

Det drejer sig om Everton-spilleren James McCarthy, der hverken kommer med i den første kamp i København eller i returkampen i Dublin på tirsdag i næste uge.

Midtbanemanden gjorde ellers comeback efter en lang pause, da hans klub mødte Chelsea i Liga Cuppen 25. oktober.

Men McCarthys tilbagevenden til aktiv tjeneste resulterede i en forstrækning i låret, der har holdt ham på sidelinjen siden.

James McCarthy har spillet mere end 200 kampe i den engelske Premier League og er noteret for 41 landskampe for Irland.

Også Richard Keogh og Sean Maguire går glip af kampene mod Danmark, oplyser Irlands Fodboldforbund (FAI) på sin hjemmeside.

»Skader holder forsvarer Richard Keogh (lyske), midtbanespiller James McCarthy (forstrækning) og angriber Sean Maguire (forstrækning) ude. David Meyler er i karantæne til den første kamp i København,« skriver forbundet.

Flere spillere er blevet sorteret fra af sportslige årsager, så O'Neills oprindelige trup på 34 spillere nu er barberet ned til 27.

Danmarks landstræner, Åge Hareide, må undvære Henrik Dalsgaard og Riza Durmisi i de to kampe.

/ritzau/