Irland har brug for en ny pragtpræstation mod Frankrig

Irland skal gentage indsatsen fra kampen mod Italien, hvis Frankrig skal nedlægges, siger Irlands landstræner.

FBL-EURO-2016-MATCH35-ITA-IRL
Irlands Martin O'Neill (med briller) dirigerede med sine spillere kampen igennem mod Italien. Det gav pote i form af irsk avancement. Scanpix/Denis Charlet
Læs mere
Fold sammen

Lille. Hvis Irland søndag skal gøre sig forhåbninger om at slå værtsnationen Frankrig ud af EM i fodbold i ottendedelsfinalen, så skal irerne levere på samme høje niveau, som det var tilfældet onsdag aften i 1-0-sejren over Italien.

Det siger Irlands landstræner, Martin O'Neill, efter irerne sikrede sig avancementet med et mål efter 85 minutters spil af Robert Brady.

- Vi ønsker, at vi kan spille lige så stærkt mod Frankrig, som vi gjorde i aften. Det bliver vi naturligvis nødt til for at have en chance.

- Ottendedelsfinalen bliver en stor fest, som vi ser meget frem til, siger den irske landstræner til uefa.com.

Irland var i store dele af kampen bedre end italienerne, der dog heller ikke virkede veloplagte - formentlig fordi holdet allerede havde sikret sig gruppesejren før kampen.

Irland var ikke levnet mange chancer ved at blive trukket ud i dynamitgruppen, som ud over italienerne også talte Sverige og Belgien.

- Jeg kan huske, da lodtrækningen blev foretaget. Det føltes uheldigt for en stund, men så kom vi videre. Vi vidste, at det ville blive nødvendigt at vinde en kamp for at komme videre, og den sejr kom i aften.

- Stemningen på holdet er fantastisk, men det alene kan ikke vinde os kampe. Det kræver også, at flere stepper op og viser sine evner. Det var tilfældet i aften, siger Martin O'Neill.

Italiens fodboldlandstræner, Antonio Conte, fortryder ikke, at han skiftede otte mand ud i startopstillingen, og han nedtoner betydningen af nederlaget.

- For at være ærlig, så fik jeg nogle svar fra de spillere, som havde fået mindre spilletid. Vi var allerede matematisk sikre på at vinde gruppen, så jeg sparede de spillere, som havde brugt meget energi.

- Jeg synes, det ville have været fair, hvis vi havde spillet uafgjort. Det havde vi chancerne til, siger Antonio Conte.

Italien møder Spanien i ottendedelsfinalen på mandag.

/ritzau/