Irland fik uafgjort med hjem i play-off kamp

Bosnien/Herzegovina og Irland spillede fredag aften 1-1 i den første af to EM-playoffkampe. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bosnien/Herzegovina og Irland mødtes fredag aften i den første af to EM-playoffkampe, og de sidste 10 minutter blev ganske underholdende med en scoring til hvert hold.

Bosniens Edin Dzeko udlignede til 1-1 med fem minutter igen af den vigtige kvalifikationskamp om at komme med til EM i Frankrig næste sommer. Han udlignede efter fornemt arbejde af Ognjen Vranjes, og så var der stor jubel på Bilino Polje Stadium i bosniske Zenica.

Blot tre minutter forinden scorede Robbie Brady til 0-1 for Irland, men føringen holdt altså kun ganske kort. Norwich City-spilleren scorede fra kanten af Bosniens straffesparksfelt, og bolden gik ind langs jorden og forbi målmand Asmir Begovic.

I pausen havde der lagt sig et solidt tæppe af tåge hen over fodboldbanen, som til tider gjorde det vanskeligt at se bolden i anden halvleg.

Hjemmeholdet dominerede i de første 45 minutter, og højrebacken Mensur Mujzda kreerede flere gode chancer efter gode fremryk. Bosnien var farlige, når man forsøgte at sprede spillet ud på fløjene.

EM-kvalkampen var overordnet præget af en defensiv tankegang, og det var Irland, der kunne være mest tilfredse med aftenens resultat, selv om Bosnien fik en sen udligning, da 0-0 i returkampen vil være tilstrækkeligt til at kvalificere sig for øboerne.

Irlands manager, Martin O’Neill, vil sammen med sit mandskab kunne afgøre regnskabet, når der spilles returkamp i Dublin på mandag.