IOC vil forhindre aftalt spil ved OL

IOC vil hyre et firma til at overvåge samtlige væddemål, der indgås under OL, for at forhindre aftalt spil, afpresning og ulovlige væddemål.

Den internationale olympiske komiteé (IOC) går nu aktivt ind i kampen for at undgå snyd og ulovlig gambling under OL i Beijing. For at forebygge ulovlighederne vil komitéen således ansætte et firma til at overvåge samtlige væddemål, som omhandler konkurrencer under legene. Hvis der spilles unormalt høje beløb på et bestemt resultat, kan det nemlig tyde på, at ulovlige spilsyndikater har haft en finger med i spillet og påvirket resultatet.

- Ulovlig gambling må på linje med doping angribes, så godt det lader sig gøre, og det må vi også gøre fra den olympiske bevægelses side, sagde IOC's præsident Jacques Rogge onsdag.

IOC's initiativ kommer kort tid efter, at det europæiske fodboldforbund Uefa og det europæiske politisamarbejde Europol har indledt undersøgelse af op mod 26 internationale kampe for at have været påvirket af store asiatiske spilsyndikater.

/ritzau/