IOC udelukker Ruslands sportsminister fra OL

Vitaly Mutko og hans embedsmænd i sportsministeriet er ikke velkomne ved OL, siger IOC.

Vitaly Mutko er ikke velkommen til de olympiske lege i Rio, der begynder om godt to uger. (Arkivfoto). Scanpix/Alexander Nemenov Fold sammen
Læs mere

Lausanne. Den russiske sportsminister, Vitaly Mutko, får ikke adgang til de olympiske lege i Rio de Janeiro i august.

Det oplyser Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i kølvandet på mandagens uafhængige Wada-rapport om doping i russisk idræt.

- IOC har tirsdag udelukket Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, og andre embedsmænd i ministeriet fra at deltage i Rio-legene efter afsløringen af et statsstyret dopingprogram, skriver IOC i en meddelelse.

- IOC udsteder ingen akkrediteringer til embedsmænd fra det russiske sportsministerium eller andre personer, der bliver nævnt i den uafhængige rapport, til de 31. olympiske lege i Rio 2016, lyder det.

Vitaly Mutko er samtidig ude i russiske medier for at skyde påstanden om et statsstyret dopingprogram ned.

- Jeg gentager, at der ikke er noget statsstyret dopingprogram i Rusland, siger sportsministeren til nyhedsbureauet Interfax.

Mutko tilføjer, at han håber, at IOC vil træffe en "rationel" beslutning om russiske idrætsudøveres deltagelse ved OL i Rio. IOC afsøger i øjeblikket de juridiske muligheder for en kollektiv udelukkelse af russiske sportsfolk.

OL i Rio begynder 5. august.

/ritzau/Reuters