IOC støtter OL-udelukkelsen af russiske atletikudøvere

Olympisk komité sender offentlig støtteerklæring til den fortsatte udelukkelse af russisk atletik ved OL.

Der er fuld opbakning fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC), når det gælder den fortsatte udelukkelse af russisk atletik ved OL i Rio de Janeiro.

Fredag besluttede en enstemmig bestyrelse i Det Internationale Atletikforbund (IAAF), at russiske atletikudøvere ikke skal have lov til at deltage i de olympiske lege i august.

IOC-ledelsen havde lørdag et telefonmøde, og efterfølgende blev det meddelt, at IAAF's beslutning hilses velkommen, og at det var et stærkt signal i kampen mod doping.

- Det er i tråd med IOC's linje om nultolerance, lyder det fra komitéen.

Tirsdag vil IOC på et møde i schweiziske Lausanne bestemme sig for, om komitéen vil følge IAAF's beslutning og udelukke russiske atletikudøvere fra OL i Rio.

Der er spekuleret i, at enkelte russiske atletikudøvere måske kan få lov til at få dispensation, så de kan deltage ved OL i Rio.

IAAF åbnede fredag op for, at enkelte russiske udøvere kan deltage. Men det nævner IOC ikke noget om i sin første udmelding om sagen siden fredagens beslutning i IAAF.

Men IOC slår fast, at det er IAAF, der bestemmer, om nogle atletikudøvere skal have lov til at deltage ved OL eller ej.

Dermed er der stadig en lille kattelem åben for russiske atletikudøvere, som ikke er fedtet ind i det russiske system.

Nordmanden Rune Andersen, som har lavet den uafhængige rapport, der blev leveret til IAAF, og som fredag var med til at fælde Rusland, åbner en dør op for enkelte individer.

- Hvis enkelte udøvere kan bevise, at de ikke er tæt knyttet til det russiske system og er rene, kan de søge om at få lov til at deltage i konkurrencerne.

- Ikke for Rusland, men som enkeltudøvere under neutralt flag, siger Rune Andersen.

/ritzau/AFP