IOC fastslår: Russere må ikke se russiske ud under OL

Det er ikke tilladt for de russiske atleter at bære mere end to af de tre russiske farver under vinter-OL.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har offentliggjort reglerne, som de russiske atleter, der er godkendt til at deltage, må rette sig efter, hvis de vil være med ved vinter-OL.

Reglerne viser blandt andet, at det ikke er tilladt at se russisk ud, skriver nyhedsbureauet NTB.

Det er for eksempel ikke tilladt at bære mere end to af de tre russiske farver, rød, hvid og blå, der indgår i det russiske flag.

Og bærer udøverne en rød eller blå farve, så skal den være i en mørkere nuance, end den er i det russiske flag.

De formodede 200 atleter, der kommer til at stille op ved vinter-OL, som kommer fra Rusland, skal stille op som "Olympisk Atlet fra Rusland" (OAR). Men der er forbud mod at fremhæve ordet "Rusland" på nogen måde.

Det russiske rigsvåben, emblemet for Ruslands OL-komité eller andre nationale symboler er der også forbud imod, og alle dragter og træningstøj skal godkendes af IOC inden brug.

IOC besluttede tidligere på måneden, at Rusland bliver udelukket fra at deltage ved vinter-OL i Pyeongchang, Sydkorea, næste år.

Nogle russiske atleter kan dog få lov til - hvis de opfylder en række krav - at stille op ved vinter-OL under det olympiske flag.

Disse atleter må ikke tidligere have været dømt for dopingbrug, og de skal gennemgå omfattende dopingkontrol for at blive godkendt til at stille op.

Udelukkelsen skyldes, at det i slutningen af 2015 blev afsløret i en Wada-rapport, at der har fundet systematisk og omfattende doping sted i Rusland.

Det fik i første omgang Det Internationale Atletikforbund (IAAF) til at udelukke Rusland fra al international atletik, og det er russerne stadig.

Skandalen spredte sig til også at omfatte andre atleter end atletikudøvere, men IOC valgte altså alligevel ikke at udelukke Rusland som nation til sommer-OL i Rio.

/ritzau/