Intet nyt græs i Parken

FC København, der i sidste sæson købte nyt græs for millioner af kroner, har valgt en anden grøn strategi i ønsket om et acceptabelt underlag i Parken.

Der kan skrives meget om det underlag, FCK og Esbjerg spillede på i Parken for en uge siden. For føj for den.

De 22 aktører plus det løse havde nemlig at gøre med en jordbane af værste skuffe. Skrevet på en anden måde var grønne græsstrå i underskud i forhold til alskens ragelse såsom plasticskår og gødning.

Hvilket bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment A/S, Flemming Østergaard, prompte og strategisk rigtigt undskyldte efter sidste dommerfløjt.

Om end underlaget ikke vil have gennemgået nogen revolution, inden mesterløverne i dag tager imod FC Midtjyllands ulve i SAS Liga-sammenhæng.

»Der skete et uheld sidst, og det er beklageligt. Vi ville gerne have haft en ny bane i ugens løb, men efter samråd med den sportslige sektor vælger vi at lade den gamle bane »vokse« op. Dét har ikke noget med økonomi at gøre, for ønsker den sportslige sektor pludselig to-tre nye baner, skaffer vi det,« siger Flemming Østergaard, der i øvrigt ikke lader sig påvirke af FCM-træner Erik Rasmussens kritik.

Tryllerik sagde forleden til tipsbladet.dk:

»Det værste er, at vi igen skal spille på en elendig bane. Det var det samme sidste efterår, da FCK og FCM lå nummer ét og to. Det er en skandale for dansk fodbold. Det kan ikke være rigtigt, at Danmarks nationalstadion og hjemmebane for den rigeste klub skal have den slags bane.«

Flemming Østergaard svarer:

»Jeg ved ikke, hvad Erik Rasmussen tænker på. Dét er også helt op til ham selv. Vi kommenterer ikke deres bane, når den en gang imellem er dårlig. Det er ligegyldigt, og Erik Rasmussen tager jeg alligevel ikke alvorligt. Dét, jeg tager alvorligt, er, at banen er spilbar. Det er ikke altid udseendet, der er afgørende for, om en bane er god. Vi har spillet på baner, der umiddelbart ser fantastisk flotte og grønne ud men reelt viser sig at være noget bæ.«

Det der med at importere nyt græs, i det felt excellerede FC København i sidste sæson over et par omgange. Blandt andet som optakt til Champions League-kampen mod Celtic, hvor investeringen løb op i en million kroner.

»Vi taler hele tiden med græsproducenten, men det korte af det lange er, at den sportslige sektor ønsker at »bygge« den gamle bane op. Jeg er ikke teknisk nok til at forklare, hvordan det hænger sammen. Jeg lytter bare til de kloge hoveder,« siger Østergaard, der til sidst vedkender, at banen for nuværende langtfra ser ud, som den burde.

Mens FC Københavns sportschef, Carsten V. Jensen, kommer med en længere udredning.

»Den grundlæggende overvejelse går på, at der kun er en udvikling for den type bane, som vi har anlagt de seneste år. Udviklingen er negativ. Banen bliver kun dårligere med tiden. Dét ser vi også hos dem, der slås med de samme problemer som os. Man anlægger den ene bane efter den anden men det lykkes aldrig at bestå. Udviklingen ved en bane, som vi selv har sået og plejet, den er til gengæld positiv. På et eller andet tidspunkt krydser de to kurver hinanden. Så vi ved altså, at det kun er et spørgsmål om tid, før den bane, vi har nu, er på højde med et eventuelt nylagt græstæppe. Det koster lidt i øjeblikket men på sigt vælger vi den løsning, vi mener er bedst.«

Den mulighed, at det kan være en FCK-fordel med en jordbane frem for et nylagt græstæppe i Parken, når det går løs mod Benfica i returopgøret i Champions League-kvalifikationen, har det været en del af analysen?

»Nej, sådan noget kan man kun efterrationalisere. Vi ønsker alle det perfekte underlag, og du kan allerede se, at der er sket forbedringer i forhold til Esbjerg-kampen,« siger Carsten V. Jensen.