»Intet er afgjort i februar eller marts«

Fodboldekspert Jacob Laursen ser frem til drabelige dueller i Premier League og tror på Tottenham samt Liverpool i 2007-2008-udgaven, der ellers er uforudsigelig .

Liverpools anfører Steven Gerrard kommer til at dirigere med en lang række stjerner på Liverpool-holdet i denne sæson. Foto: Kai Pfaffenbach Fold sammen
Læs mere

Ifølge fodboldekspert på Canal+, tidligere professionel i blandt andet Derby County, Leicester City og Wolverhampton, Jacob Laursen, er kampen om Premier League-trofæet åben som aldrig før. For ikke bare Manchester United og Chelsea besidder de fornødne kvaliteter til at spille mesterskabet i hus.

»Hvis Liverpool får angrebet til at fungere, er holdet absolut lige så stor favorit som United og Chelsea. Ved Liverpools forsvarsspillere, at det ikke bliver skæbnesvangert, hvis de ikke holder nullet, vil det hjælpe meget. Arsenal må man heller aldrig undervurdere, selvom et par profiler er smuttet,« siger Jacob Laursen, der især glæder sig over, at Tottenham har investeret stort og målrettet går efter en topplacering.

»I det hele taget er jeg ikke meget for at skyde på, hvilke hold der får Europa Cup-pladser, og hvilke hold, som rykker ned. Hele turneringen er meget tæt, og intet er afgjort i februar eller marts. Dét er sikkert. Selv oprykkerholdene er rigtig gode.«

Jacob Laursen mener også, at begivenhederne i sommer­pausens transferkarrusel endnu en gang beviser, hvor godt et fundament Premier League bygger på.

»De bedste spillere vil til England, for her findes verdens bedste liga og rige klubejere. Længere er den ikke,« siger Jacob Laursen.

For at vende tilbage til Liverpool, der på trods af de seneste sæsoners store succes i Champions League ikke for alvor har sprudlet i nationalt regi, bedyrer manager Rafael Benitez, at han i dag råder over en trup, som kan meget: »Men blot fordi vi har brugt mange penge, gør det os ikke til store favoritter. Vi må analysere situationen grundigt. Vi har en trup, der kan score flere mål, spille glimrende fodbold og vinde nogle kampe. Når jeg kigger på trupperne i United og Chelsea, har de nu også en masse kvalitet og så har de bygget et hold op over fire til seks år,« siger Rafael Benitez til Liverpools egen hjemmeside.

Sommer-indkøbene på Anfield Road, som blandet andet inkluderer Fernando Torres, Ryan Babel og Yossi Benayoun, bevirker ikke mindst, at Liverpool-helten over dem alle, Steven Gerrard, igen finder plads på den centrale midtbane i stedet for nødtvunget at vikariere på højrefløjen.