Iniesta efter sent sejrsmål: Det kræver tålmodighed

Spanien sad tungt på kampen mod Tjekkiet, men var alligevel tæt på at smide point i EM-premieren.

Andrés Iniesta var Spaniens dominerende spiller, da Tjekkiet blev besejret ved EM. Scanpix/Remy Gabalda Fold sammen
Læs mere

Tålmodighed var nøglen for det spanske landshold, der sled og slæbte i 87 minutter, indtil det endelig lykkedes at score 1-0-målet mod et defensivt tjekkisk landshold ved fodbold-EM mandag eftermiddag.

Spanierne sad tungt på kampen og skabte flere store chancer, men alligevel var det altså ved at ende med en skuffelse i premierekampen i Toulouse.

- Der er ingen enkle løsninger, når man skal trænge igennem sådan et hold. Man skal blive ved med at presse på, indtil man får, hvad man vil have. Målet kom, som det kom. Det kræver bare tålmodighed, siger Andrés Iniesta til uefa.com.

Midtbanespilleren stod for oplægget til Gerard Piques sejrsmål, da han med en følt aflevering fandt sin Barcelona-kollega udækket foran mål.

Spaniens landstræner, Vincente del Bosque, er glad for holdets præstation, selv om han måtte vente længe på forløsningen.

- Vi skabte mange chancer, og jeg håber ikke, at afslutningerne bliver et problem for os. Vi havde kampen fuldstændig under kontrol, og det er det vigtigste.

- Alle ønsker at score flere mål, men hvis man ser på de senere år, har vores spillestil ikke været så dårlig, siger del Bosque til uefa.com.

Spanien skal i kamp næste gang på fredag, hvor holdet møder Tyrkiet.

/ritzau/