Ingen vinder i Aalborg

Topopgøret mellem AaB og FC København sluttede uden mål efter en kamp, hvor begge hold så ud til at være mere bange for at tabe end ivrige efter at vinde.

FCK s Oscar Wendt foran AaBs Nomvethe lørdag aften på Aalborg Stadion. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Det var SAS Ligaens bedste angreb mod ligaens bedste forsvar, da AaB og FC København lørdag satte hinanden i stævne foran 11.801 tilskuere på Aalborg Stadion. En dyst, som klart blev vundet af mesterholdets forsvar, da det taktisk prægede topopgør sluttede 0-0.

Da sæsonen kun var seks runder gammel, så det ellers ikke ud til, at AaB ville blive en af FC Københavns værste rivaler til mesterskabet. Nordjyderne lå i den tunge ende af tabellen med kun en enkelt sejr i seks kampe, og klubben havde solgt profilen Rasmus Würtz til netop FC København i sommerpausen.

Men derefter så nordjyderne sig ikke tilbage og vandt seks kampe i træk. Den selvtillid havde AaB-spillerne med sig ind til opgøret mod mestrene, der blev presset tilbage på banen i kampens begyndelse. Københavnerne tilkæmpede sig dog hurtigt overtaget i et fysisk og taktisk betonet opgør. Målchancer var der til gengæld ikke mange af, og man skulle hen til kampens 53. minut, før en af de to målmænd blev testet.

Helt efter spilfordelingen var det FC København, der var tæt på at bringe sig foran efter en akrobatisk afslutning af Morten Nordstrand, som Karim Zaza flot fik pareret. Hos AaB var Siyabonga Nomvethe ene om for alvor at udfordre mestrenes stærke forsvar. Men den sydafrikanske driblekunstners anstrengelser var forgæves i en kamp, hvor begge hold så ud til at være mere bange for at tabe end ivrige efter at vinde.

AaB's største chance tilfaldt Andreas Johansson ti minutter før tid, men svenskeren sparkede forbi mål, selv om han stod i umarkeret i gæsternes målfelt. AaB havde yderligere et par udmærkede chancer i anden halvleg. Men FC København sad på det meste af spillet dog uden at tilspille sig de helt store muligheder mod et defensivt indstillet hjemmehold.

I slutminutterne blev AaB's angriber Rade Prica udvist efter at have modtaget sin anden advarsel. Dermed må nordjyderne undvære deres topscorer i næste kamp, mens FC København kan lune sig ved tanken om, at holdet stadig ligger nummer et i SAS Ligaen.
/ritzau/