Ingen straf til Hamilton

Det Internationale Automobilforbund, FIA, har besluttet, at Lewis Hamilton ikke straffes for sin kørsel i Det Japanske Grand Prix, som briten vandt.

Formel 1-kometen Lewis Hamilton undgik fredag straf på grund af hans kørsel i Det Japanske Grand Prix i sidste uge, som han vandt. Formel 1-kollegerne Mark Webber og Sebastian Vettel havde peget på Hamiltons kørsel bag en safety car som en væsentlig grund til deres indbyrdes sammenstød, der betød exit i Japan for dem begge.

Men efter et møde med alle parter og et kig på en amatørvideo med nærbilleder af den omtalte situation, meldte officials fra Det Internationale Automobilforbund, FIA, fredag ud, at Hamilton slipper for straf.

- Lewis Hamiltons involvering i uheldet er blevet overvejet i lyset af beviser fra ham, hans manager og i særdeleshed alle andre parter i sagen, og han får ingen straf i sagen, lød udmeldingen fra FIA's officials.

Sebastian Vettel var idømt en straf på 10 placeringer i start-gridden i søndagens Kinesiske Grand Prix. Den straf er trukket tilbage, og han fik i stedet for blot en reprimande.

Lewis Hamilton er 12 point foran holdkammeraten Fernando Alonso og kan blive verdensmester søndag med en sejr i Kina. Lykkedes det, bliver han den første Formel 1-kører, der vinder VM i sin debutsæson.

/ritzau/