Ingen psykologisk fordel til Danmark

Danmark tabte også den anden kamp i LK Cup. I går måtte de danske herrer forlade banen med et nederlag til Norge på 28-26.

Per Leegaard, der er en af de tre spillere, som kæmper om pladsen som højre back på VM-holdet, leverede især i anden halvleg en god <br>indsats.<br>Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Ulrik Wilbeks håndboldherrer spiller i denne weekend tre testkampe mod Polen, Norge og Island, men set i relation til VM er der ingen tvivl om, at kampen i går mod Norge i Farum var den mest betydningsfulde af de tre. Fordi de to lande er i indledende pulje sammen ved VM - en gruppe der desuden tæller Ungarn og Angola.

Der kunne derfor scores en psykologisk gevinst til det hold, der vandt kampen i går, og set i det lys var det - trods nederlaget - afgørende, at Danmark kom stærkt igen i en udmærket anden halvleg, efter at Norge førte 14-11 ved pausen.

Især fordi VM-kampen om 15 dage i Kiel mod Norge ifølge Wilbek er en af dem, der skal vindes, da kun to hold går videre fra hver pulje.

Men uanset resultatet i går er der noget at bekymre sig om for Wilbek. Indsatsen var noget bedre end mod Polen, men især første halvleg må have givet Wilbek panderynker.

Angrebsmæssigt havde Danmark i den periode uhyre svært ved at spille sig til chancer via bagkæden, og hverken fløj- eller stregspil fungerede som alternativer.

Rettet op efter pausen
Positivt var det dog, at der blev rettet op på meget efter pausen, og med et par uger til VM er der tid til at forbedre endnu mere for Wilbek og truppen, hvilket også er nødvendigt.

Det er stadig et åbent spørgsmål, hvem der er tættest på at erobre den sidste plads i bagkæden hos Danmark.

Højreback Per Leegaard var ikke med mod Polen i fredags. Men uden at spille kom han i den kamp faktisk tættere på en udtagelse forstået på den måde, at hverken Kasper Søndergaard eller Anders Oechsler, der fredag spillede pladsen, overbeviste om, at de kan dække positionen af i op mod 10 benhårde VM-kampe.

Begge er udtaget til VM i Tyskland, men Anders Oechsler, der er højrehåndsspiller, kan med fordel flyttes over på venstre back, og dermed er der plads til venstrehåndsspilleren Per Leegaard. Og vurderet på Viborg-spillerens indsats mod Norge vil det ikke være en dårlig idé. Bevares, der var småfejl, men han er efter to testkampe den højreback af de tre, der er faldet klart bedst ind i spillet. Især i anden halvleg leverede Per Leegaard glimrende spil.

Åbent på fløjen
En anden VM-billet, den der skal gå til en højrefløj, udviklede sig i går til en åben duel, idet de to kandidater, Hans Lindberg og Mikkel Aagaard, begge var på holdkortet.

Begge fik spilletid, men hvem af de to, Wilbek vælger, er helt åbent efter to opgør. Måske et lille plus til Hans Lindberg, der leverede et par kraftfulde afslutninger fra fløjen, men Mikkel Aagaard får chancen i dag mod Island i Brøndby for at udligne på den konto.