Ingen plads til slinger i valsen

Ulrik Wilbek lægger op til udskiftninger i utide, hvis de danske VM-spillere ikke leverer varen i Tyskland.

Ved VM i Tyskland må der udskiftes to spillere i truppen efter såvel indledende runde som efter mellemrunden.

Den option har Ulrik Wilbek allerede proklameret, at han vil udnytte på playmakerpladsen, men nu har den danske landstræner valgt at brede muligheden mest muligt ud.

Da Wilbek udtog sin VM-trup 11. december, plukkede han 17 spillere til 16 pladser, fordi to playmakere, Jesper Jensen og Claus Møller Jakobsen, begge var på vej tilbage efter skadesforløb og derfor ikke kunne forventes at holde til ti VM-kampe.

Siden har testkampe vist, at landstræneren måske var for tidligt ude med sin endelige VM-udtagelse. I hvert fald har spillere som Kasper Søndergaard og Anders Oechsler siden udtagelsen ikke leveret det nødvendige niveau, mens Skjerns Lars Møller Madsen, der ikke er VM-udtaget, til gengæld i onsdags mod Frankrig serverede en skudkraft, som det svage danske angrebsspil har savnet.

Nu gør Ulrik Wilbek det imidlertid klart, at han er parat til at skifte ud i truppen, hvis spillere ikke leverer varen i Tyskland.

»Som det ser ud nu, tilmelder jeg om en uge 16 mand, heriblandt Bo Spellerberg (er pt. småskadet, red.) og Jesper Jensen. Det vil sige, at Claus Møller Jakobsen bliver sat på efter indledende runde i stedet for en anden spiller,« sagde Wilbek i går.

Landstræneren åbner dermed alle døre i det videre forløb.

»Der kan jo ske så mange ting. Udgangspunktet var jo, at den ene playmaker skulle med i den ene runde og den anden skulle med i den anden. Men eftersom der jo kan opstå skader, ville det være tåbeligt at sige, at Jesper ikke skal være med. Det kunne jo også være, at vi kan se, at vi ikke kan undvære Jesper,« konstaterede landstræneren og åbnede endda endnu mere op for mulige udskiftninger.

»Som nummer 18 har vi Lars Møller Madsen på stand by. Han står klar til at blive kaldt ind, både hvis der kommer skader, inden VM går i gang, eller hvis vi synes, det kan forstærke holdet i løbet af turneringen.«

Dermed lægger Wilbek markant pres på spillere, der ikke vil være i stand til at hæve sig op på en 100 pct. indsats, når det på lørdag går løs mod Ungarn i Kiel. For landstræneren gjorde det i går klart på sin egen småironiske måde, at han ikke accepterer manglende tænding hos spillerne, hvilket man ellers oplevede en del i den seneste uges testkampe.

»Skulle der være enkelte spillere, der kun har været på 99,9 procent i en enkelt kamp i løbet af den seneste uge, så vil det ikke gentage sig ved VM. Der vil alle være, hvor de skal være,« fastslog Ulrik Wilbek.