Imponeret maraton-ekspert: Caroline er ikke normal

Caroline Wozniacki kan nemt blive meget bedre, mener dansk ekspert. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Caroline Wozniacki imponerede alt og alle med sin forrygende maratondebut i New Yorks gader søndag eftermiddag dansk tid.

For kun en uge siden lukkede hun tennissæsonen ned i WTA Finals i Singapore. Og søndag gennemførte hun New York City Marathon i den imponerende tid 3.26.33.

En tid, der ganske vist er en time langsommere end den hurtigste kvinde i New York, men Wozniacki skal ikke bedømmes i det perspektiv. Det er ganske uhørt, at en idrætskvinde, der stadig er på toppen af sin karriere, går ud og løber en maraton - og i øvrigt ser ganske uberørt ud, når hun krydser målstregen i en imponerende tid.

Den tidligere eliteløber Annemette Jensen, der både har repræsenteret Danmark ved OL og VM, og som med 2.30.07 har løbet den næsthurtigste dansk maratontid nogensinde, fulgte Wozniackis præstation med stadigt stigende beundring undervejs.

- Det var virkeligt sejt løbet. Og det er særligt imponerende, at Caroline holder sit tempo hele vejen igennem. Hun kender sig selv godt og har en god grundform, men alligevel er det svært at vide, hvad der sker, når man aldrig har løbet længere end en halvmaraton.

- Det havde været helt normalt, hvis hun var gået ned i tempo til sidst, men Caroline er ikke normal. Hun er et allround sportsmenneske med en stor viljestyrke, som formår at disponere sine kræfter klogt.

- Det viser også, at hun tror på sig selv, når hun stiller op med den træningsbaggrund, og det viser, at hun er god til at arbejde med sine tanker, for det må også have gjort lidt ondt på hende på undervejs.

Annemette Jensen, der indstillede elitekarrieren for otte år siden, er overbevist om, at Wozniacki forholdsvis nemt kunne forbedre sig. Hvis ellers hun kunne få løbetræningen passet ind i tenniskarrieren.

- Ud fra hvad hun har fortalt, ville hun kunne få god gavn af noget rigtig løbetræning. Hvis hun begyndte at løbe intervaller og tempoture i stedet for 'bare' at løbe nogle ture, så ville hun relativt nemt kunne komme ned at løbe 3.10-3.15 på en maraton. Derfra begynder det at blive svært, men det er sikkert, at Caroline ikke har vist sit topniveau som løber, hun kan blive meget bedre, fastslår Annemette Jensen.