Igen to pladser i Champions League

Dansk herrehåndbold er atter rykket så højt op i det internationale hierarki, at nationen er berettiget til to pladser i Champions League.

GOG er stadig med i denne sæsone Champions League. Her er det Peter Svensson (rød) i kampen mod østrigske A1 Bregenz. Foto: Lars K. Mikkelsen Fold sammen
Læs mere

Dansk klubhåndbold på herresiden har igen så gode internationale resultater, at nationen er berettiget til to pladser i Champions League. Op til sidste sæson rykkede vi ellers ned som nummer syv på listen og mistede dermed den ene af to sikre pladser, der tildeles landene fra nummer tre til seks.

Listen udregnes på baggrund af de seneste tre sæsoners resultater, og de danske herrer har været så gode ude i Europa i disse, at Danmark på den spritnye rangliste fra det europæiske håndboldforbund, EHF, er sprunget helt frem som nummer fire. Kun Spanien, Tyskland og Frankrig har nu bedre koefficient end de danske herrer.

Ud over de to faste pladser i Champions League har Danmark efter oprykningen også to pladser i EHF Cuppen og en i pokalvindernes Europa Cup.

På kvindernes rangliste er der ingen ændringer for Danmark. Efter at Champions League er blevet vundet af et dansk hold de seneste fire sæsoner, ligger Danmark fortsat suverænt nummer ét på kvindernes liste med ret til to Champions League-pladser, to EHF Cup-pladser og en plads i pokalvindernes cup.