Ibrahimovic-lejlighed udsat for hærværk efter Hammarby-køb

Zlatan Ibrahimovics lejlighed blev natten til torsdag udsat for hærværk i form af spraymaling og surströmming.

Natten til torsdag blev der blandt andet skrevet Judas på døren ind til Zlatan Ibrahimovics lejlighed i Stockholm. Jessica Gow/TT/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Der lugter grimt foran Zlatan Ibrahimovics lejlighed i den svenske hovedstad, Stockholm.

Her blev der natten til torsdag kastet surströmming - en svensk specialitet bestående af fermenterede sild, der er kendt for at være ildelugtende - ud foran døren.

Der er også blevet skrevet "Judas" med spraymaling, ligesom politiet har beslaglagt en plakat. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Og hadet i Malmø til Zlatan Ibrahimovic brød bogstaveligt talt ud i lys lue, efter han onsdag meddelte, at han har købt sig ind i Stockholm-klubben Hammarby. Onsdag aften blev der sat ild til den statue, som blev rejst af Ibrahimovic for bare en måneds tid siden, ligesom statuen blev skændet med et toiletbrædt og andre effekter.

Den svenske avis Expressen skriver desuden, at der i området omkring statuen er skrevet racistiske budskaber samt en dødstrussel rettet mod Ibrahimovic.

Hærværket sker, efter at det onsdag kom frem, at stjerneangriberen har købt sig ind i fodboldklubben Hammarby, der spiller i den bedste svenske række, Allsvenskan.

Foto: 50090 Johan Nilsson/TT.

Ibrahimovics medejerskab af Stockholm-klubben har også affødt hårde reaktioner i svenskerens barndomsby, Malmø, hvor politiet onsdag aften modtog anmeldelser om, at der i området omkring statuen af fodboldspilleren er blevet skrevet racistiske budskaber samt en dødstrussel rettet mod Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic debuterede på Malmö FF's førstehold i 1999. I 2001 blev han solgt videre til Ajax og har siden spillet i en række forskellige udenlandske klubber.

Ved købet af aktierne i Hammarby sagde Ibrahimovic onsdag, at han var sikker på, at Malmös fans ikke ville reagere negativt på, at han havde købt sig ind hos en rival.

Men det fik han altså ikke ret i, kunne næstformanden i supportergruppen MFF-support bekræfte onsdag.

- Han har brændt alle broer til Malmö FF. For fansene og ungdommen kommer han ikke længere til at være det forbillede, han var engang, sagde Kaveh Hosseinpour fra MFF-support til SVT.

Zlatan Ibrahimovic har slået fast, at hans medejerskab af Hammarby ikke er et varsel om, at han er på vej tilbage til svensk klubfodbold som spiller.

/ritzau/