IAAF: Rene russere kan søge om neutral OL-deltagelse

Rene russiske atleter kan ansøge om deltagelse ved OL i Rio under neutralt flag, meddeler atletikforbund.

Læs mere
Fold sammen

Enkelte russiske atleter kan stadig dukke op ved OL i Rio de Janeiro under neutralt flag.

Det meddelte Det Internationale Atletikforbund (IAAF) torsdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

- Hvis der er enkelte individuelle atleter, som klart og overbevisende kan bevise, at de ikke er plettet af det russiske system, fordi de har opholdt sig uden for landet og har været underlagt andre effektive antidopingsystemer, så bør de have ret til at søge om deltagelse ved internationale konkurrencer. Ikke for Rusland, men som neutrale atleter, oplyser IAAF ifølge AFP.

Meddelelsen fra IAAF harmonerer ikke helt med, hvad Den Olympiske Komité meldte ud tirsdag.

Her fastslog IOC-præsident, Thomas Bach, at atletikudøvere fra Rusland ikke får lov at stille op under hverken neutralt flag eller OL-flaget.

Hvis en udøver godkendes af IAAF eller Den Internationale Sportsdomstol (CAS), fordi han eller hun kan bevise sin renhed, så skal udøveren konkurrere under russisk flag, lød det fra IOC-præsidenten tirsdag.

Ruslands atletikudøvere har været udelukket fra alle internationale atletikkonkurrencer siden november 2015, hvor en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afslørede omfattende og statsstøttet doping i russisk atletik.

For nylig slog IAAF fast, at suspenderingen af Det Russiske Atletikforbund vil blive opretholdt, hvorfor OL-deltagelse er udelukket, medmindre man som enkeltstående atlet får en dispensation.

/ritzau/