Hvert sekund talte

Den danske sejrherre kørte sammenbidt i mål, da konkurrenterne skulle køres så langt agterud som muligt

Superlativerne står i kø, efter den præstation Michael Rasmussen leverede i Alperne i går.

For to år siden overtog han positionen som Tourens bjergkonge, da Richard Virenque abdicerede. Sidste år blev han siddende på tronen og det gør han med største sandsynlighed også i år, men tankerne flyver langt højere.

Det stod klart for enhver, at danskeren kørte efter sejren i går. Altså ikke kun den her i Tignes, men hele Touren.

Ingen glædesudbrud, ingen arme i vejret, da han sammenbidt kørte over stregen efter suverænt at have været kongen af Alperne.

Hvert sekund talte, og der skulle vindes så mange af dem som muligt.

Med sejren blev Rasmussen den sjette dansker, der bliver iklædt den gule trøje, men aldrig tidligere har et lille land uden høje bjerge oplevet, at en og samme dansker på samme dag både vandt etapen, erobrede den prikkede bjergtrøje og kørte sig i gult i verdens største cykelløb.

En præstation, der bliver svær at overgå, men som en tydelig rørt Rolf Sørensen, der selv har prøvet »den gule fornemmelse«, konkluderede:

»Det kan siges forholdsvis enkelt. Han er her for at vinde Touren.«

Men kan det overhovedet lade sig gøre. Kan en mand, der har det uhyggelig svært med enkeltstarten, virkelig vinde løbet og lade sig hylde som mesteren i Paris?

»Det er i hvert det han stiler efter, prikkerne er ligegyldige nu,« siger Sørensen, der nu er ekspertkommentator på TV 2.

»Jeg forestiller mig, at den gule trøje giver ham vinger, hvorfor han formentlig vil udbygge forspringet på den sidste Alpe-etape i morgen og ikke mindst i Pyrenæerne.«

Skal bruge fem minutter

Det er naturligvis lige lovlig tidligt at skue frem mod Paris, men Rolf Sørensen hæfter sig ved, at de deciderede enkeltstart-specialister taber tid, hvilket selvsagt kan blive en stor fordel for Rasmussen, der som bekendt ikke er overvældende glad for den disciplin.

Den almindelige holdning blandt eksperter i går var, at skal danskeren have en mulighed for at nå helt til tops i Paris, skal han formentlig mønstre et forspring på fem minutter, når der på den næstyderste dag er kamp mod uret på strækningen fra Cognac til Angoulême.

Kørslen i går kan kun kaldes exceptionel. Fra det øjeblikket Rasmussen fra Danmark trådte an, kunne man se, at her havde vi dagens vinder. Måske australieren Michael Rogers kunne have truet ham, men uheldigvis satte et styrt med et brækket kraveben til følge T-Mobile kaptajnen ud af spillet.

Herefter var kun en mand i spil og han fløj over alle bjerge.

Nu skal trøjen så forsvares, selv om det mere føles som om, Rabobankholdet, der i lørdags havde kommunikationsproblemer, men som i går talte fint sammen, vil angribe i trøjen. Så har vi også oplevet det.

Angrebene komme formentlig allerede i morgen, hvor turen går over tre tinder, der er uden for kategori, blandt disse Col du Galibier.